Gündem Telekonferansla dolandırmışlar

Telekonferansla dolandırmışlar

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kendilerini polis olarak tanıtıp karı kocayı telefonda birbiriyle konuşturan dolandırıcılar, çiftin 35 bin 500 lirasını aldı. Eve gelen polislere inanmayan kadın, gerçeği öğrenince şok geçirdi

Telekonferansla dolandırmışlar

Konya’da öğretmen Faruk Aytin ile ev kadını eşi Fatma Nur Aytin’i, aynı anda telefonla arayıp kendilerini ‘polis’ olarak tanıtan kişiler, telekonferans sistemiyle konuştukları çifti kandırıp 35 bin 500 lirasını dolandırdı. Faruk Aytin, ‘155 Polis İmdat’ telefon hattını arayıp “Evimdeki arama bitti mi? Eşim hâlâ yanınızda mı?” diye sorunca dolandırıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Karatay ilçesi Büyüksinan mahallesinde önceki gün Fatma Nur Aytin’i ev telefonundan arayarak kendilerini ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılar, Diyarbakır’da bir kuyumcu soygununda kendisinin kimlik fotokopisinin olay yerinde delil olarak bulunduğunu, olayı aydınlatmak için verecekleri hesaba para yatırması gerektiğini söyledi.

Telekonferans yöntemi

Aytin’in öğretmen eşi Faruk Aytin’i de aynı anda arayan dolandırıcılar, aynı yalanı söyleyerek “Eşin de yanımızda” deyip telekonferans yöntemiyle eşinin sesini dinletti. Dolandırıcılar, evde arama yaptıklarını söyleyerek operasyon için para istedi. Aytin çiftine telefonu kapatmamalarını söyleyen dolandırıcılar, saatlerce paranın yatırılmasını bekledi.

Haberin Devamı

İstenilen parayı yatırmak için görev yaptığı okuldan çıkıp bankaya giden Faruk Aytin, 28 bin lira kredi çekti. Kredi kartından da 7 bin 500 lira çeken Aytin 35 bin 500 lirayı dolandırıcıların söylediği hesaba yatırdı.

Gerçek polislere inanmadı

Bankadan ayrılıp okula dönen Aytin, eşini aradı ancak telefon sürekli meşgul olunca ulaşamadı. Bunun üzerine ‘155 Polis İmdat’ hattını arayan Faruk Aytin, “Evimdeki arama bitti mi? Eşim hâlâ yanınızda mı?” diye sordu. Polisler böyle bir operasyonun olmadığını söyleyince Aytin, dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine eve giden ekipler, Fatma Nur Aytin’i gerçek polis olduklarına güçlükle inandırdı. Dolandırıldıklarını anlayan Aytin şok geçirdi ve uzun süre olayın şaşkınlığını atlatamadı.

Eve kadar gelip dolandırıldıklarını anlatmaya çalışan polislere inanmayan Fatma Nur Aytin, sonunda gerçeği anlayınca büyük şok yaşadı. Faruk Aytin de 35 bin 500 lirayı dolandırıcılara kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı.