Gündem TEOG 3. nakil sonuç sorgulama işlemi nereden yapılıyor?

TEOG 3. nakil sonuç sorgulama işlemi nereden yapılıyor?

08.09.2016 - 08:13 | Son Güncellenme:

TEOG 3. nakil sonuçlarının açıklanması ile beraber adaylar için zorlu süreç sona erdi. Adaylar TEOG 3. nakil sonuçlarının açıklanması ile birlikte rahat bir nefes aldı. Peki TEOG 3. nakil sonuçlarını öğrenen adaylar kayıt işlemlerini ne zaman yaptıracak? İşte merak edilen detaylar...

TEOG 3. nakil sonuç sorgulama işlemi nereden yapılıyor

Liseye geçiş için yapılan sınavlar sekizinci sınıf öğrencilerin girdiği sınavlardır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu sınava her yıl pek çok kişi katılır. Bu yapılan katılım sonucunda adayların her biri yapılan bu sınavlar sonucunda tercih yaparlar. Liselere geçmek için öğrenciler oldukça heyecanlı bir yaz döneminin sonuna yaklaşmışlardır. Yapılan bu gerekli işlemlerden sonra artık pek çok aday yapılan bu sınavlar sonucunda istedikleri liseye başvurmuştur. Lise tercihleri sonuçlarında bizler de yapılan bu sınavlara katılım sağlayarak çeşitli alanlarda verilen hizmetlerden yararlanabiliriz. Liseleri tercih eden vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtiği bu tercih sonuçları çok önce açıklanmış ve de lise kayıtları başlamıştır. Ancak lise tercihleri sırasında bazı yanlış tercihlerin yapılması olağandır.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gerçekleştirilen bu lise tercihleri sonucunda bizler de yapılan bazı hizmetler vardır. Her öğrenci yaptığı lise tercihlerinde bazı sorunlar yaşayabilir. Yerleştiği liselerin ardından pişmanlık duyabilir ve de yapılan bu yerleştirme sonucunda nakillerini başka bir liseye aldırmak isteyebilirler. Artık bu gibi nakil işlemleri mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu hizmet sonuna kadar kullanılmaktadır. Artık öğrencilerin ellerine geçen bu fırsatı en iyi şekilde kullanmaları normaldir. Gerçekleşen bu imkânlar sonucunda bizler de yaşanan her türlü işlemler ile beraber bizler de bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Eski dönemlerde ne yazık ki bu gibi işlemlerin yapılması oldukça zordur. Herkesin kısa sürede nakil işlemlerini gerçekleştirmesi artık mümkündür. Vatandaşların hızlı bir şekilde bu işlemleri yerine getirmesi artık mümkündür.

Haberin Devamı

Liseye geçecek olan öğrencilerin çok daha fazla bir şekilde yoğunluk gösterdiği işlemlerden biri olan bu çalışmalar sonucunda bizler de yapılan bu gerekli işlemleri yapabiliriz. Lise yerleştirme sonucunda liseler üzerinde yapılan bu nakil alınarak puanlarının yeterli olduğu diğer liselere yerleşebilirler. Bu nedenle TEOG yerleştirme sonuçlarının arasında nakil işlemlerini yapmak isterler. TEOG nakil işlemleri için ayrılan bu süre içerisinde bulunan bazı sıralamalar vardır. İşlemlerin yapılması gerektiği için bizler de bu yapılması gereken nakil işlemlerini yapmamız gerekir. TEOG 1 ve TEOG 2 dönemleri çoktan yapılmış ve de bitmiştir. TEOG nakil işlemlerinin yapılmasının ardından hala daha ne yazık ki hala daha memnun olmadıkları liselerde kayıtları bulunan öğrenciler olabilir. İşte bu öğrenciler adına yapılan düzenlemeler sonucunda öğrencilerin son olarak yapacak oldukları TEOG 2. nakil işlemleri de yapılmıştır. TEOG 3. nakil sonuçları 2 Eylül tarihinden yapılmıştır. TEOG 3. nakil sonuçlarına göre de kayıt işlemleri başlamıştır. TEOG 3. nakil sonuçlarına göre belirlenen yerleştirme sonuçlarında adaylar artık nakillerini istedikleri okullara yaparak sonucunda liselere kayıtlarını tamamlayabilirler. Gerçekleştirilen bu TEOG 3. nakil sonuçlarında öğrenciler artık büyük bir heyecanlı yeni dönemi beklemektedir.