Gündem TEOG sınav tarihi belli oldu mu?

TEOG sınav tarihi belli oldu mu?

18.11.2016 - 12:00 | Son Güncellenme:

TEOG sınavları öncesi deneme sınavı yapılacak. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girecek olduğu TEOG sınavının tarihleri belli oldu! Kasım ayında gerçekleşecek olan sınav ne zaman yapılacak? İşte TEOG sınav tarihleri detayları!

TEOG sınav tarihi belli oldu mu

TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş adında her yıl yapılan bir lise sınavıdır. Geçmiş dönemlere bakıldığında öğrenciler tek bir sınava bağlı kalarak liselere yerleştiriliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı da bu soruna çözüm bulmak için öğrencilerin başarısını tek bir sınava tabi tutmamak için bazı düzenlemeler getirmiştir. Gerçekleştirilen pek çok yenilik ve de çeşitli işlemler bu kapsamda gerçekleştirilmiştir. Sekizinci sınıf öğrencilerin giriş yapacak olduğu bu sınava ise günler kalmıştır.

Haberin Devamı

TEOG Soruları İçin TIKLAYINIZ!
TEOG Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG Nedir, Niçin Yapılır?
Son beş yıldır ülkemizde liseye giriş sınavı TEOG adı ile yapılmaktadır. Sekizinci sınıf öğrencilerinin girecek olduğu bu sınav oldukça önemlidir. Çünkü lise hayatının ardından lisans eğitimi dönemi geldiği için öğrenciler hangi alanda çalışacaklarına ve de aynı zamanda diğer alanda belirlenen mesleki çalışmalara lise döneminde başlayacaklardır.

Lise döneminde büyük önem kazanan bu hususların her biri için öğrencinin ortamı oldukça önemlidir. Gittiği lise edindiği arkadaş çevresi bakımından iyi bir liseye gitmek onlar için daha faydalı olacaktır. Dolayısıyla da öğrencilerin yapacak olduğu bu sınavdan aldıkları sonuçlar sonucunda iyi liselere yerleşip yerleşemedikleri belli olur.

Haberin Devamı

Öğrencilerin öncelikle TEOG sınavına iki oturum şeklinde girmesi bilinmelidir. İlk oturum Kasım ayında yapılırken sonraki sınavın ikinci kısmı ise Nisan ayında yapılacaktır. İki oturum şeklinde düzenlenmesi öğrencilere daha fazla başarı hakkı tanımaktadır. Ancak bazı öğrenciler için ise daha çok stres ve de heyecana da yol açabilmektedir.

TEOG Ne Zaman Yapılacak?
Sekizinci sınıf öğrencilerinin belki de son zamanlarda en çok merak ettiği sorulardan biri de budur. TEOG sınavı ne zaman yapılacak? Geçmiş yıllara bakıldığında çok yakın bir zamanda sınavın gerçekleşeceği kesindir. Büyük bir stres ve de heyecanla sınav gününü bekleyen TEOG adayları ilk sınava 23 Kasım’ da ve de 24 Kasım’ da gireceklerdir. Yani bir hafta kadar sayılı günler kalan bu sınavda öğrencilerin panik yapmaması önemlidir. Altı dersten üç dersinin sınavı 23 Kasım’ da yapılırken geriye kalan üç ders sınavları ise 24 Kasım tarihinde gerçekleşecektir. Her iki günde sınav saat tam 09.00’ da başlayacaktır. Türkçe, matematik ve din kültürü ahlak bilgisi sınavı 23 Kasım tarihinde okullarda yapılacaktır. Sosyal bilgiler, Fen bilimleri ve de yabancı dil sınavı ise hemen ertesi gün yapılacaktır. Öğrencilerin kısa sürede yapacak oldukları bu sınavlar arasında onar dakikalık bir ara vardır. Sınav salonlarına yarım saat önceden öğrencilerin gelmiş olması gerekir. Bunun dışında yapılan en ufak bir duyuruya öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasından kolay bir şekilde takip edebileceklerdir.

Haberin Devamı

TEOG SINAVLARI ÖNCESİ DENEME SINAVI YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesinde öğrencilerin sınav stresinden kurtulması için deneme sınavı yapılacağını açıkladı. TEOG 1. dönem sınavları 23-24 Kasım'da yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin 23, 24 Kasım’da gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavı öncesinde; öğrencilerin, heyecanını azaltmak ve kendilerini değerlendirmeleri amacıyla deneme sınavı yapılacak” denildi.

İsteyen her öğrencinin sınava girebileceğinin kaydedildiği açıklamada, “MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan deneme sınavına isteyen her öğrenci katılabilecek. Değerlendirme sınavına katılmak isteyen öğrenciler, 17 Kasım'dan itibaren http://odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecekler” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

TEOG MARATONU 2 GÜN SÜRECEK

Merkezi ortak sınavlara 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılımının sağlanması şeklinde planlama yaptıklarını belirten Çetin, sınavların yurtiçinde 970, yurtdışında da 14 merkezde gerçekleştirileceğini bildirdi.

TEOG kapsamındaki ortak sınav sisteminde bir değişiklik yapılmayacağını kaydeden Çetin, sınavların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 81 il valiliğine duyurduğu kazanımlar çerçevesinde yürütüleceğini vurguladı.

Soru hazırlama sürecine ilişkin de bilgi veren Çetin, Türkiye’nin çeşitli ortaokullarından öğretmenlerin davet edilerek soruların hazırlandığını, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nda çalışan ve soru yazma alanında uzmanlaşmış 28 öğretmen tarafından, ön ve üst incelemeden geçtikten sonra soru havuzuna alındığını anlattı. Havuzda toplanan soruların, genel müdürlükteki alan bazlı bilim kurullarında görevli alan uzmanı ve ölçme değerlendirme uzmanı akademisyenlerce incelendiğini belirten Çetin, sınav için son 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuz oluşturulduğunu kaydetti. Birinci dönem ortak sınavlar kapsamında öğrenciler, 23 Kasım’da yapılacak birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 24 Kasım’daki ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.