Gündem TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? (TEOG puan hesaplama)

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? (TEOG puan hesaplama)

23.11.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

TEOG sınav maratonu sona erdi. Açıklanan TEOG soruları ve cevaplarına göre puan hesaplayan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. TEOG sınav sonuçlarının Ocak ayında açıklanması bekleniyor.

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak (TEOG puan hesaplama)

TEOG ortak sınavları kapsamında, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, bugün fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları yapıldı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, gerçekleştirilen oturumların soru ve cevapları videolu olarak "www.eba.gov.tr" internet adreslerinde yayınlandı.

Toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin başvurduğu sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda gerçekleştirildi.

Öğrenciler, 23 Kasım Çarşamba günü yapılan birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 24 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi.

TEOG sınavı 2. oturumlarının yapılmasının ardından sona erdi. TEOG puan hesaplama botu öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Öğrenciler TEOG soruları ve cevaplarına göre tahmini doğru ve yanlışlarının ardından 6.,7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını ekleyerek tahmini TEOG puanlarına kolaylıkla ulaşabilir.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına
bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden
yapılacaktır.

TEOG MAZERET SINAVILARI NE ZAMAN?
Sınavda her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika, teneffüs araları 20 dakika oldu.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.

Haberin Devamı

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları sınava sokulmadı.

Öğrenciler, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ise ocakta açıklanacak.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. dönem sınavlarının soruları ve cevaplarının yayınlanması ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının ise Ocak 2017'de açıklanması bekleniyor.