Gündem Teröristlerden brandalı önlem

Teröristlerden brandalı önlem

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristlerde panik hâkim. Her an başlaması beklenen harekâta karşı önlem alan teröristler, caddeleri brandalarla kapatıyor

Teröristlerden brandalı önlem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’de Fırat’ın doğusunda kalan kısmın da terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik harekât sinyali vermesiyle sınır hattında başlayan hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen harekâtlar ile huzura kavuşan Fırat’ın batısında kalan Suriyeliler de operasyonun başlamasını heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristler ise panik halinde olası bir harekata karşı mevzi ve siperler hazırlayıp tüneller kazıyor. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan, terör örgütü PKK/PYD’nin kontrolündeki Rasulayn’da ise teröristler, TSK’ya ait İHA ve SİHA’lardan kaçmak için caddeleri brandayla kapattı.

Mevzi kazıyorlar

Fırat’ın doğusundaki terör örgütü üyeleri panik halinde savunma hatları oluşturmaya devam ediyor. Türkiye sınırına komşu Ayn-El Arap (Kobani), Telabyad ve Rasulayn’daki teröristler yeni mevzi ve siperler kazıp, kuleler inşa ederek sürekli hem Türkiye tarafını hem de Fırat’ın batısında kalan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerini gözetlemeye başladı. Olası bir operasyonda topçu atışından ve uçakların düzenleyeceği hava harekatına hedef olmaktan korkan teröristler, inşa ettikleri kulelerin altına tünel ve sığınaklar oluşturdu.

Haberin Devamı

Teröristlerin neredeyse tüm tepe ve yüksek noktalara kurduğu kulelerin altına bazıları kilometrelerce uzayan tüneller inşa ettikleri öğrenildi. Teröristlerin olası harekat durumunda yerleşim alanlarına ulaşımı engellemek için hendekler kazdıkları ve kullanılabilecek güzergahlara mayınlar döşedikleri kaydedildi.

Yerel kaynaklar, teröristlerin ayrıca yerleşim alanlarına da bubi tuzakları kurup, İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için evlerin çatılarını koyu renkli bezlerle kapatarak perdeleme uyguladıklarını bildirdi. Rasulayn’de teröristler, TSK’ya ait İHA ve SİHA’lardan kaçmak için brandalı önlem alıyor. Teröristler, topladıkları brandaları ilçe merkezinde sıklıkla kullandıkları caddenin üstünü brandalarla kapattı.

Sivillere tehdit

Fırat’ın doğusundaki yerleşim alanlarını olası harekat nedeniyle terk etme isteyen siviller ise terör örgütü mensuplarınca engelleniyor. Teröristler kentlerden ayrılmak isteyen sivilleri ölüm veya cezaevi ile tehdit ediyor. Terör örgütü her evden en az bir kişiyi kendi saflarına katılmaya zorluyor. Terör örgütü kenti terk etmek isteyen bazı ailelere de yüksek miktarlarda para alarak onay veriyor.