Gündem Teşekkürün en güzel hali

Teşekkürün en güzel hali

10.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bingöl’de yaşayan Koca ailesinin en küçük çocukları Mustafa’nın Kasım 2020’de tükürük bezleri şişti. Aile hemen illerindeki bir hastaneye gitti ama burada ‘çocuğun kanında mikrop olabilir siz en iyisi Malatya’ya gidin’ sözlerini duyunca soluğu Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldılar. Burada yapılan testler ve tahliller sonucunda ise küçük Mustafa’ya ALL Lösemi teşhisi konuldu. Hemen klasik tedaviye başlandı ama bundan yanıt alınamayınca bu kez daha ağır bir tedavi protokolü başlatıldı. Ağır devam eden tedavinin yanında doktorlar ilik nakli olması gerektiğine karar verdiler. Küçük çocuğun iki ablası, abisi, annesi ve babasından uyumlu ilik çıkmadı. Bunun üzerine doktorları donör bankasına başvurdular ve mucize gerçekleşti. Küçük çocuk için hiç tanımadıkları birinin hiç bilmedikleri zamanda bağışladığı ilik yüzde 100 uyumlu çıktı. Mayıs 2021’de nakil gerçekleşti ve Mustafa bir senedir yeni hayatının tadını çıkarıyor ve kahramanıyla tanışacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Teşekkürün en güzel hali

 

Meltem Günay - Bir sene önce yapılan ilik nakliyle oğlunun sağlığına kavuştuğunu anlatan anne Hilal Köse, “Çok zor zamanlar geçirdik ama şimdi oğlum çok iyi. O kadar durumu kötüydü ki tedaviler sırasında bana ilik bağışçısı bulundu dediklerinde nakile kadar dayanabilir mi diye düşündüm. Ama dayandı ve mayıs 2021’de İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi’nde nakil oldu. Şu anda o kadar iyi ki. Biz hem merkezdeki doktorlarımıza, hemşirelerimize hem de oğlumu hayata bağlayan o kişiye şükran doluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Onu çok merak ediyor

Mustafa’nın donörünü çok merak ettiğini ve sürekli doktoruna, hemşirelere ‘Allah aşkına benim donörüm kim’ diye sorduğunu anlatan anne Koca, “O zaman doktorumuz ‘sen donörüne bir mektup yaz’ deyince o söyledi ben yazdım. Çok farklı şeyler söyledi mesela nakil sırasında bir ilaç katıyorlar çok kötü kokuyor o yüzden donörüne kapıları açtığında hep güzel kokular gelsin diye yazdırdı. Bir de resimler çizdi. İlk canavarlar yaptı onlar hastalığıymış sonra güzel hayvanlar çizdi iyileşti diye. Sadece 31 yaşında 65 kilo bir kadın olduğunu biliyoruz bağışçımızın ama onu her gün anıyoruz gece gündüz dua ediyoruz ona. Mustafa her akşam yatarken onu anıyor dua ediyor. Mustafa’ya bir mucize verdi.” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 yaşını kutlayan ve geçtiğimiz günlerde iki yılın ardından ilk kez dondurma yiyebilen küçük Mustafa da, “Ona çok teşekkür ediyorum lütfen diğer insanlar da bağışçı olsunlar. Bir çok çocuğun bağışçısı olması gerekiyor ki onların hayatları da kurtulsun. Benim hastanedeki arkadaşım Melisa’nın da donörü yok ona da donör bulunmasını çok istiyorum. Donörümü çok seviyorum ben. Biz onu tanımak için gün sayıyoruz” dedi. İleride bilim insanı olmak isteyen Mustafa’nın hayali ise lösemiye çare olacak bir iğne bularak hiç ilaç almadan hasta çocukların şıp diye iyileşmesi.

Yazarlar