Gündem Tetikçiye müebbet

Tetikçiye müebbet

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesiyle ilgili davada tetikçi müebbete mahkum edilirken, sanık Keten kardeşlerden birine 16 yıl hapis cezası verildi

Tetikçiye müebbet

Dava öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Cemil Candaş’ın çalışma arkadaşları pankart açtı. Pankartta Cemil Candaş’ın fotoğrafı vardı.

Haberin Devamı

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Candaş’ı öldüren Şenol Şahin’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Keten İnşaat’ın sahibi Rıza Keten “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Selahattin Keten’in beraatine hükmedildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hacı Avcı, Rıza Keten, Şenol Şahin, Engin Gölve ve başka suçtan tutuklu Bilal Yaman katıldı. Duruşmada ayrıca tutuksuz sanıklar Selahattin Keten, Mehmet Tüysüz, Levent Karaman ve Candaş’ın ailesi hazır bulundu. Duruşmada Rıza ve Selahattin Keten, Candaş ile husumetleri olmadığını belirterek beraatlerini istedi.

Haberin Devamı

Ve karar verildi

Mahkeme, Cemil Candaş’ı öldüren Şenol Şahin’i müebbet hapis cezasına çarptırdı. “Tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan yargılanan, aralarında Selahattin Keten’in de bulunduğu beş sanık beraat etti. Sanıklar Rıza Keten ve Mithat Yılmaz “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan 16’şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Hacı Avcı ve Engin Gölve’ye ise “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 8 yıl hapis cezası verildi. Şenol Şahin, Rıza Keten, Hacı Avcı ve Engin Gölve’nin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, firari Mithat Yılmaz hakkındaki yakalama kararının da sürdüğünü kaydetti.

Duruşmada gerginlik

Duruşmada sanık Rıza Keten ile ilgili savunma yapılırken, Keten’in yakınlarıyla eski CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı arasında sözlü tartışma yaşandı. Rıza Keten’in avukatının, “Keten’in kaçak katı yoktur” demesi üzerine davayı izleyen Dursun Çaltı, “Var, bizzat ben şikayet ettim” deyince, bir başka izleyici “Sen nereden biliyorsun?” deyip küfretti. Güvenlik, tarafları uyardı. Ancak Keten’in bir yakını elindeki su şişesini Çaltı’ya fırlattı. Su şişesi Çaltı’ya isabet etmedi, ancak taraflar arasında küfürleşme yaşanınca güvenlik görevlileri müdahale etti. İzleyiciler salondan çıkarılırken, duruşmaya 5 dakikalık aradan sonra devam edildi.