Gündem TEV’in altın çocukları

TEV’in altın çocukları

14.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yetişmiş insan gücü kaynağını zenginleştirmek amacıyla Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) 50 yıldır verdiği yüksek lisans ve üst ihtisas yurt dışı eğitim bursundan bu yıl 74 öğrenci faydalanacak.

TEV’in altın çocukları

Burs kapsamında öğrenciler, mühendislik-teknik, sosyal bilimler, ekonomi-işletme ve tıp alanındaki eğitimlerine, Almanya, Fransa, Singapur, İtalya, İspanya, Danimarka ve ABD’de devam edecek.

Haberin Devamı

TEV, yurt dışı bursu için her yıl yaklaşık bir milyon doların üstünde burs fonu ayırırken iş birliği yapılan kurumlarla birlikte bu tutar 4 milyon doları aşıyor.Bu yıl burs alacak öğrenciler ise dün Divan İstanbul Elmadağ’da yapılan toplantıda tanıtıldı.

Yurt dışı bursları için iş birliği yapılan ülkelerin konsolosları, TEV yönetim kurulu üyeleri, bağışçılar ve bursiyerlerin katılımlıyla yapılan toplantıda konuşan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, “Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağına inandığımız, Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisiyle dolu 74 yurt dışı bursiyerimiz, dünyanın sekiz farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecek” dedi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise, şimdiye kadar 1905 öğrenciye yurt dışı burs verdiklerini ve halen 176 gencin yurt dışında eğitimlerine devam ettiğini belirtti.

Yazarlar