Gündem Teyze çocukları 52 yıl sonra tesadüfen tanıştı

Teyze çocukları 52 yıl sonra tesadüfen tanıştı

13.03.2009 - 15:47 | Son Güncellenme:

.

Teyze çocukları 52 yıl sonra tesadüfen tanıştı

RİZELİ 52 yaşındaki Resul Fındıkçı, bir iş için geldiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube müdürü Şaban Şahin’le teyze çocukları olduğunu tesadüfen öğrendi.
Rize’de dilden dile dolaşan ve fıkralara konu olabilecek ilginç tanışma olayı, Çaykur emeklisi Resul Fındıkçı'nın, bir iş için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelmesiyle yaşandı. Şube Müdürü 58 yaşındaki Şaban Yılmaz ile sohbet eden Resul Fındıkçı, sohbet ilerledikçe teyze çocukları olduklarını öğrendi. Hayatlarında ilk kez ve tesadüfen karşılaşan ikili uzun süre sohbet ederek hasret giderdi. Bu ilginç tanışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Mollamerdoğlu ile müdürlük çalışanları da şahit oldu. Birbirlerinden haberdar olan Fındıkçı ve Yılmaz’ın hiçbir zaman aynı ortamda bulunmadıkları ve bu nedenle daha önce biraraya gelmedikleri öğrenildi. İki akrabanın buluşması Milli Eğitim çalışanları tarafından da fotoğraflandı.
Teyze oğlu ile tesadüfen tanıştığını anlatan Rize Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Yılmaz, “Teyzemin bir oğlu olduğunu biliyordum. Ancak ikimiz de hiçbir zaman aynı ortamda bulunamadık. Ben uzun yıllar yurdun çeşitli illerinde öğretmenlik yaptım. Birkaç yıl önce memlekete geldim. Ailelerimiz görüşüyordu ancak biz hiç görüşememiş ve tanışamamıştık. Aradan yıllar geçti. Kısmet bugüneymiş. Bundan sonra sık sık görüşeceğiz” diye konuştu.