Gündem THY, milletvekilini ‘upgrade’den silmiş

THY, milletvekilini ‘upgrade’den silmiş

23.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY uçağıyla İstanbul’dan Karaçi’ye giderken koltuk krizi nedeniyle 3 saatlik bir gecikmeye neden olan İstanbul vekili Çetin’in adının TBMM tarafından Upgrade (uçakta bir üst sınıfa yükseltme) listesinden çıkarıldığı öğrenildi...

THY, milletvekilini ‘upgrade’den silmiş

17 Aralık operasyonunun ardınan Ak Parti’den istifa eden vekiller arasında yer alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’in Türk Hava Yolları’nın (THY) upgrade (Koltukta bir üst sınıfa yükseltme) listesinden çıkarıldığı ortaya çıktı.
Çetin önceki akşam 20.00’de THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Pakistan’a gitmek için Atatürk Havalimanı VIP Salonuna geldi. Çetin burada daha önceden aldığı ekonomi sınıfı biletini görevliye verdi ve hakkı olduğunu iddia ettiği Busıness Clas sınıfta oturmak için biniş kartını istedi. Ancak kendisine THY tarafından adı bilgisayarda görülmediği için Upgrade olarak tanımlanan Busıness sınıf hakkı olmadığı bildirildi ve ekonomi sınıf biniş kartı verildi. Buna itiraz eden Çetin’in biniş kartı değiştirilmedi. Bunun üzerine uçağa binen Çetin bu kez uçakta kendisine ayrılan 11.F’de değil ön tarafa oturdu. İşte bu andan sonra kabin görevlileriyle milletvekili arasında ve araya polisin de girdiği 3 saatlik bir karmaşa yaşandı. Sonuçta Çetin koltuktan kalkmadı ve Busıness sınıf yolcusu olarak 23.00’de Karaçi’ye gitti.

‘Kimliğimizi rencide etti’
Olayın ardından THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada Çetin’in THY’nin son dönemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirket aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliği rencide ettiği, bu gelişmeler üzerine THY Yönetimi’nin Çetin’i uçuşlarda ’upgrade’ etmeme kararı aldığı belirtildi. Basın Müşavirliği, milletvekillerine yönelik bu uygulamanın TBMM’den gelen listeye göre çok eskiden beri yapıldığını, THY Yönetim Kurulu’nun aldığı karar nedeniyle Çetin listeden çıktığı ve sistemde görülmediği için tartışma yaşandığı, hukukçuların olayla ilgili incelemeyi sürdürdüğü belirtildi.