Gündem THY’nin duyarlı davranışına alkış

THY’nin duyarlı davranışına alkış 

05.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

THY’nin Türkiye’ye depremzedeleri enkazdan kurtarmaya gelen yabancı ekiplerin köpeklerini, ülkelerine dönüşte kabinde ve birinci sınıfta uçurması takdirle karşılandı.

THY’nin duyarlı davranışına alkış

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta, 20 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremler nedeniyle, dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye özel eğitimli köpekleriyle birlikte gelmişti. Ekipler, eğitimli köpeklerinin yardımıyla enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için seferber olmuştu. Arama kurtarma ekiplerini ülkelerine götüren Türk Hava Yolları’nın, kahraman köpekleri de kargo bölümünde değil de kabinde ve birinci sınıfta uçurması tüm dünyada takdirle, alkışla karşılandı. Türkiye’ye yardıma gelen yabancı ekiplerin köpekleriyle uçağın kabin bölümünde dönüşü, ülkelerindeki gazete ve TV’lerde gündeme otururken, sosyal medyada THY’ye övgüler dizildi.

Haberin Devamı

THY’nin duyarlı davranışına alkış

Business class’ta uçuş

İngiliz “Daily Mail” gazetesi de THY’nin, köpeklerin deprem bölgesindeki hizmetlerinden dolayı kargo bölümünde yolculuk etmesini istemediğini yazdı. Gazeteye konuşan bir THY yetkilisi, “Türkiye’nin güneyinde meydana gelen ve tüm ülkemizi, milletimizi derinden yaralayan depremler nedeniyle tahliye operasyonlarımızda olağanüstü bir dönem yaşarken, kahraman kurtarma ekiplerini köpekleriyle birlikte kabinde ve ‘business class’ta uçuruyoruz. En azından bu özel köpeklerin olağanüstü çabalarına olan teşekkürümüzü bu şekilde gösterebildik” ifadelerini kullandı.

Evcil hayvanlar için ücretsiz çanta dağıttı

ABD, İngiltere, Hırvatistan, Çekya, Almanya, Yunanistan, Libya, Polonya ve İsviçre gibi birçok ülkeden Türkiye’ye gelen ekiplere kurtarma köpekleri de eşlik etti. THY, Tayland, Kırgızistan, Macaristan ve Çin’den gelen ekiplerin köpeklerini de kabinde uçurduğunu açıkladı. İngiliz Daily Mail gazetesi, THY’nin deprem bölgesindeki evcil hayvanların tahliye uçuşlarında uçağa güvenli bir şekilde bindirilebilmesi için havaalanlarına ücretsiz taşıma çantaları dağıttığına da dikkat çekti.