Gündem Timurtaş tehditle ifade değiştirdi

Timurtaş tehditle ifade değiştirdi

13.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davası gizli tanığı “Deniz” kod adlı PKK itirafçısı Şemdin Sakık, tutuklu bulunduğu cezaevinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir mektup gönderdi.

Timurtaş tehditle ifade değiştirdi

Sakık, JİTEM’in faal bir elemanı olan tanık Adil Timurtaş’ın ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için polis ifadesinden vazgeçtiğini iddia etti.
Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Sakık, dilekçesini İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere 4 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Sakık, Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım’ın Silivri Sulh Ceza Mahkemesi’nde verdiği “Kamu tanığı olarak dinlenen Adil Timurtaş, emniyette kendisine 25 sayfalık ifade tutanağının zorla imzalatıldığını söylüyor. İşte tanık olarak dinledikleriniz böyledir” şeklindeki beyanı üzerine bu dilekçeyi verdiğini ifade etti. Sakık, mektubunda şunları söyledi:
“Timurtaş, ‘Polisten korktuğum için metni imzaladım’ demişti. Kesinlikle arkasında JİTEM olan bu şahsın polisten korkması için hiçbir neden yoktu. Büyük bir ihtimalle vicdanının sesini dinleyerek ifade verdi. Ama ardından suçladığı kurum ya da kişiler tarafından benim örneğimde olduğu gibi ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için ifadesinden vazgeçti.”