Gündem Togo Kuleleri'ndeki görüşmeyle başlayan tartışma! Akşener'in 'salak ve ahmak' sözlerine cevap geldi

Togo Kuleleri'ndeki görüşmeyle başlayan tartışma! Akşener'in 'salak ve ahmak' sözlerine cevap geldi

26.01.2024 - 15:14 | Son Güncellenme:

Eski İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın ortaya attığı 'Akşener'in Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile görüştüğü' iddiasıyla başlayan tartışma devam ediyor. Akşener'in iddiayı yalanlarken kullandığı 'Yalancılık genellikle salaklık ve ahmaklıkla eşdeğerdir' ifadelerine İbrahim Özkan'dan cevap geldi.

Togo Kulelerindeki görüşmeyle başlayan tartışma Akşenerin salak ve ahmak sözlerine cevap geldi

İYİ Parti’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin akabinde partisinden istifa eden eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, kendisine yönelik Meral Akşener'in sarf ettiği sözlere yanıt verdi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti buluşmaları kapsamında geldiği Erzurum'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Parti binasındaki açıklaması sırasında basın mensuplarının eski İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın ‘Sayın Meral Akşener'in, Togo Kuleleri'ndeki AK Parti’li Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile yaptığı görüşmeleri inceleyin. Muhalefette bulunan bir siyasi partinin genel başkanının, orada iki tane AK Parti’li eski bakanla ne görüştüğünü merak ediyorum. Benim kafam buradaki görüşmeye takılmış durumda. Toplantıdan hemen sonra enteresan dönüşümler yaşandı’ sözlerini hatırlatmaları üzerine Meral Akşener, şöyle konuştu:

AKŞENER: SALAKLIK, AHMAKLIK...

“Külliyen yalan. Yalancı, yalancı. Hadi versin mahkemeye hesaplaşalım. Eskiden bir ahlak, edep, haya vardı. Ben DYP'den istifa etmiş bir insanım. Bugüne kadar Sayın Çiller'in aleyhinde DYP'lileri incitecek tek bir kelamım olmadı. MHP'ye dahil oldum. MHP'den de bayağı arızalı ayrıldım, ihraç ettirilerek ayrıldım. O partinin mensuplarını, yöneticilerini incitecek tek bir kelime ağzımdan çıkmadı. Çünkü biz yeni bir parti kurduk. Şimdi bizden belediye meclis üyesi olmuş, grup başkanı olmuş bir arkadaşımız istifa ediyor, saygı duyarım. Tek kelime etmedim, istifa eden tek bir kişinin aleyhinde arkadaşlarıma yasaklamışımdır. İstifa bir irade beyanıdır, saygı duymak gerekir. Bu arkadaşımız bir intikam meleği şeklinde dolaşıyor. Eskiden bir edep, haya, ahlak mevcuttu. Sayın İmamoğlu'nu çok seviyor olabilir. Müthiş sevgi, sevda yaşıyor olabilir bu arkadaşımız. Ona da saygı duyuyorum. Ama Sayın İmamoğlu'na iyilik edeyim derken Sayın İmamoğlu'nu bizim partimizin gözünde gömüyor. Şimdi böyle baktığınız zaman yalancılık genellikle salaklık ve ahmaklıkla eşdeğerdir."

Haberin Devamı

AKŞENER'E YANIT: SİZİ KAMUOYUNUN VİCDANINA HAVALA EDİYORUM

Kişisel X (Twitter) hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti lideri Akşener'e yanıt verdi. Özkan, "Size yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Bu açıklamalarınızla ilgili hukuki süreç başlatmıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Özkan şu sözleri kullandı:

"Sn. Genel Başkanım, şahsınıza herhangi bir kötü söylemim olmadı ve olmayacak. Sizinle aynı fikirde olmadığım için sadece görüşlerimi açıkladım. 'Salak ve Ahmak' cümlelerini size yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Bu açıklamalarınızla ilgili hukuki süreç başlatmayıp, sizi en büyük adalet makamı olan kamuoyunun vicdanına havale ediyorum."