Gündem Toroğlu: Çok iyi tecavüz ederim

Toroğlu: Çok iyi tecavüz ederim

30.04.2009 - 08:21 | Son Güncellenme:

Erman Toroğlu canlı yayında adeta çıldırdı!

Toroğlu: Çok iyi tecavüz ederim

MAGAZİN SERVİSİ

Haberin Devamı

Yüksel Atuğ'un Kanaltürk'te sunduğu "Medyatik" programında Şansal Büyüka ile Maraton'u sunan ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu, damgasını vurdu. Programa Derya Baykal ile birlikte konuk olan Toroğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

ERMAN TOROĞLU: ERKEKLER GERİ ZEKALIDIR
Yüksel Aytuğ’un “Verdiğiniz bir röportajda 'Ben çapkın değilim, kadınlar çapkın" demişsiniz. Hatta kadınları 'kuyruk sallayıp' erkekleri yoldan çıkarmakla suçlamışsınız. Hala aynı fikirde misiniz?” sorusuna ünlü yorumcu,
“Kuyruk sallıyor gibi bir cümle söylemedim ama kadın karar verir dedim. Hala böyle düşünüyorum. Erkekler geri zekalıdır. Karar veren kadındır. Finalde kadının karar verdiği bir konuda erkek nasıl çapkınlık yapabilir?” diye yanıt verdi.

ERMAN TOROĞLU: HAKEMLERE GICIK OLDUĞUM İÇİN HAKEM OLDUM
Yüksel Aytuğ’un “Hakem camiası yorumlarınızdan çok etkileniyor. Böyle bir gücünüzün olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Toroğlu, “9 sene hakemlik yaptım, 5 senesi FIFA hakemliği. Hakemlere gıcık olduğum için hakem oldum. Hakem camiasından illallah dediğim için hakem oldum. Ben hakemlik yaparken hakem camiası çok kötüydü. Son 2-3 yıldır temizlenmiş durumda. Bizim zamanımıza nazaran futbolcular da hakemler de çok iyi durumda” diye yanıtladı.

ERMAN TOROĞLU: ÇOK İYİ TECAVÜZ EDERİM (!)
Hülya Avşar’la birlikte sunduğu programın sorulması üzerine ünlü yorumcu, canlı yayın esnasında yaşadığı bir polemiği anlattı: “Programın konusu bekaret... Çok hassas bir konu... Program konuğu bana, 'Erman bey, siz bekaretinizi nasıl kaybettiniz?” diye bir soru yöneltti. İlk anda şaşırdım, sonra 17 yaşındayken bir genelevde kaybettiğimi söyledim. Aynı soruyu ben de kendisine sordum. Ortalık karıştı. Ben eğer canlı yayınlanan bir programa gidiyorsam, sorulacak her türlü soruyu baştan kabul edip öyle gitmişim demektir. Ayrıca herkesin bir sınırı var. Sen benim sınırıma girersen, ben de senin sınırına girerim. Sen her istediğin soruyu bana sorarsın, ben sana soramam. Sen benim sınırıma tecavüz edersen, ben de senin sınırına tecavüz ederim. Çok da iyi tecavüz ederim, mecazi anlamda, sınırlarına tecavüz etme anlamında..."

ERMAN TOROĞLU: EVLİ OLSAYDIK ŞİMDİYE DEK ÇOKTAN BOŞANMIŞTIK
Yüksel Aytuğ’un “Birlikte 13 yıldır Maraton'u sunuyorsunuz. Artık evlilikleri bile 13 yıl sürdürmek güçleşti. 13 yıl boyunca aynı ekrana birlikte baş koyabilmenin sırrı ne? sorusunu ünlü yorumcu, “Evli olsaydık şimdiye kadar çoktan boşanırdık. İkimiz de işimizi yapıyoruz. Şansal’ın işi başından aşkın. Her gün bir sürü işle uğraşıyor. Biz zannedildiği gibi her dakika beraber değiliz. Programdan programa bir araya geliyoruz” diye yanıtladı.

ERMAN TOROĞLU: NERDE TRAK, ORDA BIRAK
“Futbolculuğunuza 'kazma' diyenler var. Spor yorumlarınızı beğenmeyenlerin ağzında ise hep bir 'kabzımal' lafı dolaşıyor. Nasıl karşılıyorsunuz bu sözleri?” sorusunu ünlü yorumcu, “Bunlar çok doğal şeyler. Aslında böyle konuşmaları güzel bir şey. Eleştiriler beni hep ayakta tuttu, hata yapmamı engelledi. Önemli olan benim ne yaptığım. Gerisi ne söylerse söylesin, bir kulağımdan girer diğer kulağımdan çıkar. Ben işimi yaparım. Digitürk’le de Hürriyet gazetesiyle de hiçbir yazılı anlaşmam yok. Arayıp 'Yollarımızı ayırıyoruz' deseler eyvallah derim. Benim prensibim, nerde trak orda bırak…” diye yanıtladı.

ERMAN TOROĞLU: SON SEÇİMLERDE OYUMU MHP’YE VERDİM AMA PİŞMANIM
Yüksel Aytuğ’un “1992 yılında hocanız Aydın Güven Gürkan'a karşı Mersin'de DYP'den milletvekili adayı oldunuz ve kaybettiniz… O günlere dair ne söyleyeceksiniz? sorusuna Toroğlu, “İyi ki kaybettim. Siyaset bana göre değil. Biz de siyaset hala padişahlık. Ak parti, CHP, MHP... Bir lider geliyor, öle ki kurtulalım. Bir milletvekili parti başkanını eleştiremiyor. Kayıtsız şartsız biat etmek durumunda. Bu bana göre değil. Siyasi erk sahibi olsaydım, kesinlikle dokunulmazlıkları kaldırırdım. Her gelen kaldıracağım diyor ama kaldıran yok.
Ben son seçimlerde oyumu MHP’ye verdim, ama pişmanım. Önümüzde büyük bir tehlike var, Anayasa değişikliği... Anayasa'ya girecek her cümle, her kelime o kadar yoruma açık olacak ki... Biz bunlarla uğraşırken adamlar altımıza bomba koyuyor... Ben İsrail’e bayılıyorum. 1 kişiye 100 kişi alıyor. Bizim de askerimiz çok değerli. Ben de 18 ay askerlik yaptım” diye yanıt verdi. Toroğlu'nun İsrail hayranlığına Şansal Büyüka ve Yüksel Aytuğ'dan itiraz geldi. Her ikisi de Gazze olaylarını hatırlatarak, yaşanan dramın kabul edilemez olduğunu belirtti.

ERMAN TOROĞLU: 1983 YILINDA HAKEMLER HALA GENELEVE GİDİYORDU
Yüksel Aytuğ’un, “Önemli futbol şampiyonalarında Türk hakemlerini göremiyoruz, Türk hakemliği neden Türk futbolunun gerisinde? Sorusunu Toroğlu, “Yıllardır hakemliği idare edenler, 'Türk hakemliği, Türk futbolunun önündedir' dediler. Ben hep tersini iddia ettim. Hala da futbolcuların gerisindedirler. Yeni nesil hakemleri eğitebilirsek daha iyi yerlere gelebiliriz.. Asker hakem olmadı, polis hakem olmadı… Hakem ticaretle uğraşmalı, kimseye bağımlılığı olmamalı, kendi işini yapmalı. Futbolcular 1960’lı yıllarda genelevden çıkıp pub'lara gitmeye başlamıştı. Ben futbolculuktan hakemliğe geçtiğim 1983 senesinde hakemler hala genelevdeydi. Şu an çok yetenekli çocuklar olduğu bir gerçek ama, kuralı falan bir tarafa bırakıp, ailesine, sosyal hayatına bakacaksın. Bunlar çok önemli" şeklinde yanıt verdi.

CANLI YAYINDA TUVALET KAĞIDI VE FUTBOL TOPU…
Erman Toroğlu, canlı yayında, oyun kurallarına göre futbol topunun çizgiyi ne şekilde geçmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. Tuvalet kağıdını kale çizgisi olarak kullanan Toroğlu, farklı kamera açılarından topun durduğu yerin farklı göründüğünü ve görüntünün aldatıcı olduğunu değişik görüntü açıları kullanarak kanıtladı.

ŞANSAL BÜYÜKA: KATILDIĞIM YARIŞMADA TARIK AKAN BİRİNCİ OLDU
“Yıllar önce Ses Dergisi'nin düzenlediği aktör yarışmasına katıldım. Benim finale kaldığım yarışmada Tarık Akan birinci oldu. Ben ilk 8’e kaldım. O zaman yazlık sinemamız vardı. Sinemanın müdürü 'İlla seni bu yarışmaya sokalım' diye tutturdu. Fotoğraflarım çekildi, ben de fena değildim tabii o yıllarda..." Büyüka daha sonra kendisinin Dallas dizisindeki Ceyar'a (J.R.) benzetildiğini söyledi.

DERYA BAYKAL CANLI YAYINDA YOĞURT KASESİNDEN ŞAPKA YAPTI
Derya Baykal canlı yayın esnasında, bir anda önüne konulan yoğurt kasesi, elişi kağıdı, yün, örgü şişi ve yapıştırıcı yardımıyla şapka tasarımı yaptı. Yaratıcılığını en hazırlıksız olduğu durumlarda bile ortaya koyan sanatçı, “Evde bulunan, işe yaramaz dediğiniz birçok malzemeyle şaşırtıcı güzellikte objeler tasarlayabilirsiniz. Her şeyi parayla satın almak gerekmiyor. Biraz düşünüp, deneyerek, farklı malzemeleri bir araya getirerek siz de çocuklarınıza ve yakınlarınıza böyle değişik armağanlar verebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

DERYA BAYKAL: ORTAOYUNCULARI'NA O KADAR ALIŞMIŞTIM Kİ BAŞKA TİYATRODA OLMAK BANA ZOR GELDİ
Yüksel Aytuğ’un “Tiyatroya küstünüz mü? sorusuna ünlü oyuncu , “Küsmedim ama 16 yıl çok güzel bir tiyatroda, çok iyi oyuncularla çalıştım. Ortaoyuncuları ile büyük deneyimler edindim. Ondan sonra başka bir tiyatroda olmayı içime sindiremedim, o noktada zorlandım. 3 tane tek kişilik oyun oynadım, ödül de aldım ama, Ortaoyuncuları'na o kadar alışmıştım ki başka tiyatroda olmak bana zor geldi. Aslında ben şu anda televizyonda da tiyatro yapıyorum. Hafta içi her gün performans sergiliyorum, komedi unsurları kullanıyorum. Sadece sahnede olduğu gibi canlı değil de, televizyondan izleniyorum” diye yanıt verdi.