Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ceza Ödeme

Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ceza Ödeme

08.07.2015 - 11:50 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ceza Ödeme

Türkiye’de her geçen gün trafikteki araç sayısının artış göstermesi trafikte yeni sorunların ve gereksinimlerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde trafikte daha teknolojik tabanlı denetleme sistemleri aktif olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle de Türkiye’de trafikte güvenliğin en üst düzeyde oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mobese kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi birbirinden farklı teknolojilere ve fonksiyonlara sahip olan teknolojik ekipmanlardan yararlanılarak trafik denetlemeleri gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda Türkiye’de trafik denetlemelerinde yaşanan bu teknolojik gelişmeler dolayısı ile artık araç sürücüleri durdurulmadan trafik cezası ilgili ekiplerce yazılarak, aracın plaka adresinin kayıtlı olduğu adrese trafik cezası posta yolu ile gönderiliyor. Ayrıca dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmeti ile birlikte çok daha pratik bir şekilde trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu trafik cezası sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Günümüzde internet üzerinde vatandaşa 2 farklı yöntem ile trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilme fırsatı sunuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesinde yer alan online işlemler menüsünden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasından kolay bir şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden araç sürücüleri trafik cezası sorgulaması son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama işlemleri için internet üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlanması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor.

İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde yer alan bu uygulama kullanılarak yapılabilen trafik cezası ödemelerinde tüm trafik cezası ödenebildiği gibi farklı ve parçalı olarak da ödemesi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri 2. yöntemde ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri sorgulama ekranında son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirerek, güncel ceza durumu öğrenilebiliyor. EGM resmi web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girilerek kolay bir şekilde trafik cezası sorgulaması gerçekleştirilebiliyor.