Gündem Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası online ödeme nasıl yapılıyor?

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası online ödeme nasıl yapılıyor?

28.09.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası online ödeme nasıl yapılıyor

Son zamanlarda hemen her trafik noktasına yerleştirilmiş olan mobese kamaraları, trafik polislerinin görev yapmadığı noktalarda da tespit yapmaktadır. Bu sayede hemen her trafik noktasında hatalı ve yanlış hareket bulunan araç ve sahipleri hakkında cezai süreç başlayabilmektedir. Bundan dolayı trafikte ilerlerken trafik kurallarına uymamanın hem kendinin hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmanın bir sonucu olarak trafik cezası alabilmeniz söz konusudur. Fakat bunun yanında trafikte yapmış olduğunuz hatalı hareket sonucu aracınıza, plakanıza ya da bizzat şahsınıza kesilmiş olunan trafik cezasından hemen haberiniz olmayabilir. Çünkü başta da belirtmiş olduğumuz gibi mobese kameralarının tespit etmiş olduğu hatalı hareketler anında sizlerin bilgisine ulaşmanız sağlanmaz. Bu trafik cezalarının ev adresinize ulaşması ihtimalinin de her zaman garantisi yoktur. Ulaşsa dahi kaybolma ihtimali de yüksektir. Üzerinize aracınıza ya da plakanıza kesilen trafik cezasını geç öğrenmeniz ise sizleri maddi açıdan oldukça zor durumlara sürükleyebilir. Bundan dolayı size kesilmiş olunan trafik cezasının bilgisinin hemen öğrenmeniz önemlidir. Bunun için de yapmanız gereken tek şey internet üzerinden trafik borç sorgulama işlemlerinizi yapmak olacaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik cezası sorgulama işlemlerinde vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesini ziyaret etmesi ve sitede yer alan trafik cezası sorgulama bölümünü kullanması gerekir. İlgili alanda ilk olarak giriş bilgileri istenecektir. Giriş bilgileri olarak araç sahibinin kimlik bilgileri ile ruhsat bilgilerinin formdaki alanlara yer alan trafik cezası sorgulama kısmına tıklamanız ile aracınıza ait her hangi bir cezanın olup olmadığı ekranda gösterilecektir. Bu sayede ekranda yer alan bilgiler ile kolay bir şekilde trafik cezaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Üstelik trafik cezası sorgulama sonrasında elde edinilecek olan bilgiler sayesinde cezalar hakkında her hangi bir soru işareti kalması mümkün değildir.

Haberin Devamı

HGS abonesi olan vatandaşların da trafik cezası konusunda yapabileceği bazı işlemler bulunmaktadır. Trafik ceza sorgulama gibi hizmetleri ile yapılacak olan trafik HGS ceza sorgulama işlemleri sonrasında HGS ’den ceza alıp almadığını görüntüleyebilir. İster HGS abonesi olsun isterse HGS abonesi olmasın tüm vatandaşların trafik HGS sorgulama yapması mümkündür. HGS şeritlerini kullanarak geçiş ihlali yapan tüm araçlar için HGS abonesi olmasın tüm vatandaşların trafik HGS cezası sorgulama yapması mümkündür. HGS şeritlerini kullanarak geçiş ihlali yapan tüm araçlar için HGS sistemleri tarafından ceza kesilmektedir. Bu cezaları öğrenmek isteyen vatandaşlar ise yapması gereken şey HGS cezası sorgulamadır. Sorgulama işlemlerinde sadece plaka yeterli olmaktadır.