Gündem Trafikte cinayet

Trafikte cinayet

04.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Motosiklet sürücüsü Hasan Saykal, trafikte tartıştığı otomobil sürücüsü Serdar Çekiç’i kurşunlayarak öldürdü. İstanbul’da trafiğin ortasında cinayet işlenmesine her kesim tepki gösterdi

Trafikte cinayet

İstanbul Bağcılar’da TEM Otoyolu İSTOÇ sapağında dün sabah motosiklet sürücüsü Hasan Saykal (37) ile otomobil sürücüsü, iki çocuk babası Serdar Çekiç (38) arasında yol verme tartışması yaşandı. Yol kenarında duran motosiklet sürücüsü Hasan Saykal, tabancasını çıkarıp otomobile 13 el ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden otomobil sürücüsü Serdar Çekiç öldü. Polisler, olay yerinde bekleyen Hasan Saykal’ı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Olay sırasında Aslı Akay da kardeşi Serdar Çekiç’in yanındaydı. Kardeşiyle birlikte bir oyuncak firmasında çalışan Aslı Akay şunları söyledi:

“Her gün kullandığımız yoldan işe gidiyorduk. Bir motosiklet önümüze kırdı ve bizi geçmek istedi. Yol vermedik. Motosiklet, bizim otomobili sollayıp geçmek istedi. Bunun üzerine bizim aracın hafifçe çarptığı motosiklet devrildi. Araçtan inip adama baktık, adamın bir şeyi yoktu. Ardından Serdar ile motosiklet sürücüsü tartışmaya başladı. Ben ve yanımızdaki diğer arkadaş araya girip sakinleştirmeye çalıştık. Tartışma sona erdi. Biz Serdar’ı araca bindirirken, adam Serdar’ın üzerine kurşun sıkmaya başladı. Araya girip engel olamadım, peş peşe ateş açtı. Kardeşim gözlerimin önünde vuruldu, şoktayım.”

Haberin Devamı

Serdar Çekiç’in yakını Hüseyin Şahin de “Bu silahın bu adamda ne işi var, nasıl bu kadar rahat çıkarıp 13 el ateş ediyor? Bu nasıl bir canilik?” diye isyan etti.

Ruhsatsız silahla vurmuş

Bir özel şirkette Ar-Ge teknisyeni olarak çalışan katil zanlısı Hasan Saykal, polise verdiği ifadede, “İşime gidiyordum. Yolda kaza olduğu için durdum. Arkamdaki Serdar Çekiç, bana korna çalıp küfretti. Trafik açılınca da ben kendisini takip ettim. Takip sırasında bana çarptı. Ben de motoru önüne kırdım. Araçtan inip bana yumruk attı. Yere düştüm ve babamdan kalma ruhsatsız silahı çekip araca ve kendisine ateş etmeye başladım” dedi.