Gündem TSK’dan teröre ‘Pençe’ harekâtı

TSK’dan teröre ‘Pençe’ harekâtı

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TSK’nın “Pençe” adı verilen hava harekâtı ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait kamplar vuruldu.

TSK’dan teröre ‘Pençe’ harekâtı

Irak’ın kuzeyindeki terör kampları ve eylem hazırlığında bulunan teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce düzenlenen ve “Pençe” adı verilen hava harekâtı ile vurulduğu bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak kuzeyinde PKK terör örgütü elebaşlarına ait hedefler ile eylem hazırlığı içindeki teröristlere karşı hava harekâtı düzenlendi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Pençe Operasyon Planı çerçevesinde Irak kuzeyi Kandil’de PKK terör örgütü elebaşlarına ait sözde karargâh, barınak ve sığınaklar ile Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerinde sınır birliklerimize eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK’lı teröristler 30 Mart 2019 tarihinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak vurulmuştur” denildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de önceki gece kimliği belirsiz kişilerce polis güvenlik noktası, bir zincir market ve otobüs durağına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi.

3 ayrı saldırı

Saldırıda yaralanan olmazken otobüs durağında maddi hasar meydana geldi. Saldırıların ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.