Gündem TSK Güçlendirme Vakfı 32 yaşında

TSK Güçlendirme Vakfı 32 yaşında

27.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gelirinin büyük kısmını kuvvet komutanlıklarının projelerinde kullanılmak üzere Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktaran ve gönüllü bağışlarla faaliyet yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) bu yılki desteği 150 milyon TL’yi bulacak. Gelirinin büyük kısmını kuvvet komutanlıklarının projelerinde kullanılmak üzere Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktaran ve gönüllü bağışlarla faaliyet yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) bu yılki desteği 150 milyon TL’yi bulacak. 

TSK Güçlendirme Vakfı 32 yaşında

Türk savunma sanayinin önde gelen kuruluşları ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, ASPİLSAN ve İŞBİR olmak üzere 6 bağlı ortaklığı ve 8 iştirak firması bulunan TSKGV, 32. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Vakıf Genel Müdür Vekili Emekli Tümgeneral Sadık Piyade, kurum çalışmalarını anlattı. Piyade’nin yaptığı sunuma göre, Savunma Sanayii Fonu’na bu yıl içinde 79 milyon 250 bin TL’lik kaynak aktaran vakfın, bu yılki desteği, 70 milyon 560 bin TL’lik ek kaynakla 150 milyon TL’yi bulacak. 

Haberin Devamı

Vakfın bugüne kadar en çok kaynak sağladığı yıl, 105 milyon TL ile 2018 senesi olmuştu. 2020 yılında sağlanması öngörülen kaynakla birlikte vakfın bugüne kadar fona sağladığı destek, 1 milyar 247 milyon TL’ye ulaşacak.