Gündem TSK sivillere en büyük duyarlılığı gösteren ordudur

TSK sivillere en büyük duyarlılığı gösteren ordudur

15.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği bilgilendirme toplantısında, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 1 Ocak’tan itibaren terörle mücadele harekâtı bölgesinde 44’ü son 1 haftada olmak üzere, bin 229 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 bin 572’ye ulaşmıştır” dedi.

TSK sivillere en büyük duyarlılığı gösteren ordudur

Kara propaganda  

Haberin Devamı

TSK’nın, sadece teröristleri hedef aldığını vurgulayan Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte, hiçbir ordunun göstermediği bir duyarlılık sergilemektedir” dedi. Aktürk, TSK’nın onurlu ve şeffaf şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek ve başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce gerçekleştirilen kara propaganda çabalarına karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. 

‘Ermenistan’ın barış elini tutmasını temenni ediyoruz’

Kafkasya’da barışa emin adımlarla yürüneceğine inandıklarını belirten Aktürk, Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları da son dönemde Ermenistan’ın bölgede hem ateşkes ihlalleri yaptığını hem de siper kazdığını; yeni mevziler açarak tahkimat yaptığının gözlemlendiğini aktardı.