Gündem Tuğba, Büşra’yı yaşatacak

Tuğba, Büşra’yı yaşatacak

15.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Tuğba Temüs’ün böbreği, Antalyalı 8 yaşındaki Büşra Demir’i hayata bağladı

Tuğba, Büşra’yı  yaşatacak

Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde 6 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında Aysel Temüs, çocukları Murat ve Şükrü Temüs ile kayınbiraderi İlhan Temüs yaşamını yitirirken, kızı Tuğba Temüs ağır yaralandı. Ordu’da özel bir hastanede tedaviye alınan, ancak önceki akşam beyin ölümü gerçekleşen Tuğba Temüs’ün organları, babası Ahmet Temüs tarafından bağışlandı. Bağışlanan böbreklerden biri Samsun’a, diğeri ise Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne getirildi.

En şanslı hasta Büşra oldu
Tuğba Temüs’ün Antalya’ya getirilen böbreği için 4 çocuk çağrıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne gelen böbrek hastası çocuklar ve aileleri, heyecanlı bekleyişe girdi. Bingöl’den gelen 3 yaşındaki Cihan Barış Köktaş, Denizli’den gelen 9 yaşındaki Dudu Ece Aktaş, Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nden gelen 16 yaşındaki Hüseyin Müdüroğlu Özkan ve 8 yaşındaki Büşra Demir, doktorların en uygun hastayı belirlemesini bekledi. Organ Nakli Merkezi’nde yapılan son değerlendirmeler sonucunda böbrek nakli için şartları en uygun çocuğu seçen doktorlar, babası Süleyman Demir ile organ nakli merkezine gelen Büşra Demir’e müjdeli haberi verdi. Heyecanla bekleyen diğer aileler ise Büşra’ya şans diledi.

Ameliyatı başarılı geçti
Doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastası olan Büşra Demir’e böbrek naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, operasyonun 1.5 saat sürdüğünü, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.