Gündem Tüm kadınlara destek çağrısı

Tüm kadınlara destek çağrısı

08.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın yargılanmasına yarın başlanacak. Duruşma öncesi Milliyet’e konuşan Bulut’un acılı ailesi, bütün kadınları duruşma günü yanlarında görmek istediklerini söyledi...

Tüm kadınlara destek çağrısı

 

Kırıkkale’de 38 yaşındaki bir çocuk annesi Emine Bulut, 18 Ağustos’ta, eski eşi Fedai Varan (43) tarafından kızlarının gözü önünde defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Emine Bulut’un bıçaklanmasının ardından son nefesinde “Ölmek istemiyorum” diye haykırması, 10 yaşındaki kızının “Anne ne olursun ölme” yakarışı Türkiye’yi sarsmıştı. 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi tarafından vahşice katleden Fedai Varan yarın hâkim karşısına çıkacak. Varan, “tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” talebiyle yargılanacak. Duruşma öncesi Milliyet’e konuşan Bulut’un ailesi adalet beklediklerini ve zanlının en ağır şekilde ceza almasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Yaşadığım tek şey acı’

Acılı anne Fadime Bulut duruşması öncesi kadınlara çağrıda bulundu. Anne Bulut şunları söyledi:

“Bu katil yarın hâkim karşısına çıkacak. Ben bütün kadınları o gün orada görmek istiyorum. Kızımdan sonra da onlarca kadın öldürüldü. Kadın cinayetleriyle ilgili bir haber duyduğumda, kızımın görüntüleri gözümün önüne geliyor. Bu haberleri izledikçe, Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum’ sözlerini duyuyorum. Torunum da, sürekli bana ‘Anneanne ben annemi özledim, sen de annemi özlendin mi?’ diye soruyor. Ben bu acıyla her gün yaşıyorum. Bu adamın idam edilmesini istiyorum ki, bir daha kadınlara böyle şeyler yapılmasın. Bu katil benim kızımı öldürdüğünde idam edilseydi, Emine’den sonra kadınları öldürenler de buna cesaret etmezdi. Bilirlerdi başına gelecekleri, korkarlardı, cesaret edemezlerdi. Kızımın katili de en ağır ceza neyse onu alsın.” Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut ise, “Benim diyecek bir şeyim kalmadı. Yaşadığımız tek şey acı. Sadece adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘İndirim uygulanmasın’

Emine Bulut’u vahşice katleden Fedai Varan hakkında hazırlanan iddianamede sarsıcı tespitler yer aldı. Varan hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen İddianamede “Emine Bulut’un kendisine hakaret ettiğini, daha sonra kendini kaybederek cinayeti işlediği” iddialarına itibar edilmemesi talebinde bulunuldu. Tanık beyanlarına atıf yapılan iddianamede, Bulut’un katil zanlısına yönelik herhangi bir hakaretinin bulunmadığı tespitine yer verildi. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlenmiş gibi göstermek amacıyla bu şekilde beyanda bulunduğu ve bu yöndeki savunmalarına itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Savcılık sanık hakkında, “takdiri indirim sebepleri”nin uygulanmamasını isteyerek, “Mahkemenizce yapılacak yargılama neticesi verilecek kararda; şüphelinin daha önce de müştekiye hakaret etmesi sebebiyle hakkında kamu davası açılması ve şüphelinin suç işlemekten çekincesi olmaması sebebiyle hakkında takdiri indirim sebeplerinin uygulanmamasını, olay sırasında müşterek çocuğunun yanında olacağını bilmesine rağmen, suç işleme kararlılığında tereddüte düşmeyerek maktulenin hayati bölgelerine birden çok kez bıçak darbesi vurmak suretiyle canavarca hisle hareket ettiğinin gözetilmesi, şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi, kamu adına talep ve iddia olunur” ifadelerini kullandı. -PAŞA ALYURT Ankara