Gündem Tüm zamanların en iyi dövüş filmleri

Tüm zamanların en iyi dövüş filmleri

24.04.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

Dövüş filmleri bol aksiyonlu sahneler içeriyorsa seyirciyi dakikalarca kıpırdamadan koltuğa bağlayabiliyor. Yalnızca bazı dövüş filmleri böyle bir büyüye sahip olabiliyor. Bazen sadece bir oyuncu, bazen sadece bir sahne sizi o filme aşık edebilir. Hafta sonunuzu bol aksiyonlu, gözlerinizi kırpmadan izleyeceğiniz bir dövüş filmi ile geçirmek isterseniz aradığınız filmi bu yazıda bulabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi dövüş filmleri

Warrior(Büyük Dövüş)

Warrior, Gavin O'Connor'ın yönettiği ve Tom Hardy ile Joel Edgerton'un başrollerini paylaştığı, karma dövüş sanatları turnuvasına girişlerinin onları birbirleriyle ve geçmişleri ile anlaşmaya zorlayan, iki yabancı kardeş olarak oynadığı dövüş filmidir. Imdb’den 8,2 puan alan film, kategorisinde iddiali bir konumda.

Never Back Down(Asla Pes Etme)

Never Back Down, Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet ve Djimon Hounsou'nun rol aldığı bir 2008 dövüş sanat filmi. Bu film 14 Mart 2008’de yayınlandı. Bu dövüş filmi lüks arabaların ve züppe gençlerin dolaştığı Orlando şehrinde geçmektedir. Filmin sloganı "Kazan ya da kaybet... Herkesin mücadelesi var". Film çatışma/şiddet, cinsellik gibi sahneleri bolca içerdiğinden 13 yaş ve üzeri için uygundur.

Undisputed II: Last Man Standing(Yenilmezler 2)

Undisputed II: Last Man Standing 2006 yapımlı bir dövüş filmidir ve 2002’de başlayan Undisputed serisinin devamı niteliğindedir. Filmde Michael Jai White, Scott Adkins, Eli Danker ve Ben Cross rol aldı ve Isaac Florentine tarafından yönetildi. White, ilk filmde Ving Rhames’in oynadığı eski boksör George “Iceman” Chambers’ı canlandırıyor.

Undisputed III: Redemption(Yenilmez 3)

2002’de başlayan serinin 3. filmidir. Filmde Scott Adkins, Mykel Shannon Jenkins, Mark Ivanir ve Hristo Shopov rol alıyor ve Isaac Florentine tarafından yönetildi. Filmin hikayesi, serinin bir önceki filmi olan Undisputed II: Last Man Standing (Yenilmezler 2)’den birkaç yıl sonrasında geçiyor.

Blood and Bone(Kan ve Kemik)

Kan ve Kemik, Michael Andrews tarafından yazılan ve Ben Ramsey tarafından yönetilen, 2009 yapımı bir Amerikan dövüş sanatları filmi. Ölmeden önce arkadaşına söz verdiği için yeraltı dövüşlerine katılan bir gencin hikayesidir. Film Los Angeles’ın arka sokaklarında geçiyor.

Enter the Dragon(Ejder Kalesi)

Gizli servisin isteği üzerine Bruce Lee bir dövüş turnuvasına katılır. Lee, kız kardeşinin katillerinden biriyle de bu turnuvada dövüşme şansını yakalayacağı içi kabul eder. Amacı kız kardeşinin intikamını almak aynı zamanda da suç şebekesini çökertmektir.1973 yapımı dövüş filminin yönetmeni ise Robert Clouse’dur.

Bloodsport(Kan Sporu)

Jean-Claude Van Damme çok sevilen dövüş filmidir. ABD'li asker Frank Dux (Jean-Claude Van Damme), son derece gizli ve son derece şiddetli bir dövüş sanatları yarışması olan Kumite'ye katılabilmek için Hong Kong'a geldi. Gizli savaşçıların yeraltı dünyasına girmeye çalışırken, aynı zamanda kendisini AWOL olarak gören askeri subaylardan da kaçmak zorundadır. Zorlu bir eğitime katılıp gazeteci Janice Kent (Leah Ayres) ile bir romatik ilişkisinin başlamasından sonra Frank'e dövüşme şansı verilir. Ama hayatta kalabilecek midir?

Ip Man

Wing Chun mükemmel bir eşe, bolca paraya, şehirdeki en güzel evlerden birinde çiçeklerle çevrili bir dövüş sanatları akademisine sahiptir. Japonlar, Çin-Japonya savaşı sırasında (1937) Japonlar’ın Foshan'ı işgelinde halkın geri kalanı gibi, Ip de düşmanın eğlencesi için ağır işlerde çalışmaya ve acımasız müsabaka maçlarına zorlandı. Japon Askerleri'nin dikkatini çeken Ip bunların isteklerini reddedince, hem eğitimine hem de onuruna karşı en yoğun mücadeleyi vermek zorunda kalıyor. Serisi devam eden 2010 yapımlı filmin ilk yönetmeni Wilson Yip.

Fight Club (Dövüş Kulubü)

Başrollerinde Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter’ın oynadığı 1999 yapımı dövüş filmidir. Sıradan bir hayata sahip olan sigorta memuru Jack uzun süredir uykusuzluk hastalığı ile problemler yaşamaktadır. Psikolojik sorunları sebebiyle gittiği terapi merkezinde Maria ile tanışır. İleriki zamanlarda ise hayatını değiştirecek kişi Tyler Durden ile tanışır. Tyler Durden ise O’nu hakkında asla konuşulmaması gereken bir organizasyonla yani Dövüş Kulübü ile tanıştıracaktır.
Aslında hafızalardan silinmeyecek harikulade birçok dövüş filmi var. Bu filmler arasında seçim yapmak çok zor oluyor. Listeye sığmayan sinema tarihine damga vurmuş diğer filmler ise Yedi Samuray – Kanlı Pirinç, Yojimbo, Ali, The Boxer(Boksör),The Hurricane(Onaltıncı Raund), The Fighter(Dövüşçü),Rocky,Million Dolar Baby(Milyonluk Bebek),Raging Bull(Kızgın Boğa) ve niceleri…

Yazarlar