Gündem Tünel açılışı öncesi afiş gerginliği

Tünel açılışı öncesi afiş gerginliği

14.03.2009 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

Tünel açılışı öncesi afiş gerginliği

İSTANBUL Kağıthane'de Sadabat Viyadüğü’ne asılı olan Saadet Partisi (SP) afişinin belediye görevlileri tarafından indirilmesi nedeniyle SP ve AKP'liler arasında gerginlik oldu. İki grup arasındaki tartışma büyümeden sona erdi.
Kağıthane'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılacak olan tünel açılışı öncesi SP'nin Sadabat Viyadüğü'ne asılı olan afiş Kağıthane Belediyesi görevlileri tarafından kesilerek indirilmek istendi. Viyadük altında toplanan SP, MHP ve CHP üyesi bir grup, afişlerinin belediyenin resmi aracıyla toplatıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.
SP Kağıthane İlçe Başkanı Halit Özgür Atak, mahalle aralarında ve yollardaki AKP dışındaki diğer parti afişlerinin AKP'li belediye görevlileri tarafından toplatıldığını öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın katılacağı tünel açılışı nedeniyle böyle bir uygulama yapıldığını öne süren Atak, halkın AKP'ye sandıkta gereken yanıtı vereceğini öne sürdü.
SP Kağıthane Belediye Başkan Adayı Cemal Çoban da partililere seslenerek olayların büyümeden sonlandırılmasını istedi. Çoban'ın çağrısı üzerine araçlarına binen partililer, Kağıthane'ye doğru hareket etti. Biraz ileride araçlarından inen SP ile AKP'liler arasında afiş indirme tartışması başladı. Kısa süren arbede ardından gelen polis ekipleri, grubun dağılmasını istedi. İki grup arasında yaşanan tartışma büyümeden sona erdi.
AKP İl Meclis Üyesi Fatih Mutlu ise Yüksek Seçim Kurulu'nun viyadük ve otoyollarda seçim afişlerinin asılamayacağı yönünde kararı bulunduğunu ve afişlerin bu yüzden indirildiğini savundu. Mutlu, afişleri toplamanın belediyenin görevi olduğunu Kağıthane Belediyesi de AKP'li olması nedeniyle olayın yanlış anlaşıldığnı ileri sürdü.