Gündem Turan Dursun’un sitesi de yasaklandı

Turan Dursun’un sitesi de yasaklandı

14.10.2008 - 00:56 | Son Güncellenme:

İmamlık ve müftülük yaptıktan sonra ateizmi seçen ve 1990 yılında öldürülen Turan Dursun adına açılan internet sitesi, mahkeme kararıyla erişime kapatıldı

Turan Dursun’un sitesi de yasaklandı

Dursun adına başka isimle açılan bir sitede karar eleştirilirken, başvurunun evrim teorisini savunan Richard Dawkins’in sitesini de kapattıran ve Adnan Hoca olarak da bilinen Adnan Oktar tarafından yapılmış olabileceği belirtiliyor.

Gönüllüler kurmuştu
Bir grup gönüllü tarafından Dursun adına kurulan www.turandursun.com adlı internet sitesi, aynı zamanda din karşıtı felsefeleri benimseyenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir platform işlevi görüyordu. Turan Dursun’un yazılarına da yer verilen siteye erişim, bir süre önce mahkeme tarafından engellendi. Siteye bu nedenle adresinden ulaşılabiliyor.

‘Sürpriz olmadı’
Sitede yapılan açıklamada, Richard Dawkins’in sitesine erişimin Adnan Oktar tarafından yapılan başvuruyla engellendiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
“24/09/2008 itibariyle sitemize ne olduğu belli olmayan, kimin tarafından verildiği belli olmayan bir mahkeme kararı ile Türkiye’den erişim engellenmiştir.
Bu bizim için hiç de sürpriz olmadı. Elbette taraf olmamızın bedelini de bize ödetmeye çalışacaklardı ve bugün itibariyle bu süreç başlamış oldu.

‘Telekom suç işliyor’
Richard Dawkins’in sitesi Adnan Oktar tarafından engellenmişti, bunu öğrenmek ise neredeyse bir haftayı almıştı. Şimdi aynı şeyi TD sitesi için yaptılar ve yasaklamaya ilişkin hiçbir bilgi yok.
Mahkeme elbette bir karar alabilir ki alınan karar bir tedbir kararıdır, buna da bir itirazımız yoktur, ancak tedbirin neye istinaden olduğu, neyle suçlandığımız hakkında elimize ulaşan hiçbir bilgi yoktur. Türk Telekom yetkilileri açıkça bir suç içindedirler.”