Gündem Türk işadamının jokey zaferi

Türk işadamının jokey zaferi

05.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarış atlarına merakıyla tanınan Türk sanayici İbrahim Aracı, İngiltere’de açtığı ve “tarihte bir ilk niteliği taşıyan” davayı kazanarak, kendisine verdiği sözü tutmayan ünlü İngiliz jokey Kieran Fallon’u derby dışı bıraktı

Türk işadamının jokey zaferi

Olayın gelişimini Aracı’nın avukatı Mehmet Ali Erdoğan Milliyet’e şöyle anlattı: “Kieran Fallon, Aracı’nın atı Native Khan’a binerek derby’de koşacağını ilan etti. Geçen hafta Native Khan’a binerek ön eleme koşullarını geçti ve dünya aleme derby’de Native Khan’ı koşturacağını ilan etti. Ancak Keeran Fallon verdiği sözü unutup daha sözleşmedeki imzası kurumadan başka bir atı koşturacağını açıkladı. Bunun üzerine İbrahim Aracı Londra’dan büromuzu arayıp hakkını savunmamızı istedi.”

Temyize götürdü
İbrahim Aracı’nın avukatları davayı geçen perşembe günü Yüksek Mahkeme’de savundu ve Kieren Fallon’un yarıştan men edilmesini talep etti. Fallon sözleşme ihlali yapmadığını iddia etti.
Hâkim Fallon’un ‘sözleşmeyi ihlal ettiğine’ karar verse de Fallon’un koşudan men edilmesi talebini reddetti. İbrahim Aracı bu ret kararı üzerine davanın cumartesi olmasına rağmen temyiz mahkemesinde görülmesini sağladı ve Fallon’un dünkü yarışta koşmasına yasak getiren kararı aldırdı. Yarışın favorilerinden Kieran Fallon bir anda kendisini yarışın dışında buldu.
Olay Epsom derby’sine büyük önem veren İngiliz yayın kuruluşlarında da büyük yankı buldu. BBC Fallon’un kendisini “Sorun masum bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Bilinçli şekilde sözleşme ihlali yapmaya çalışmadım” diye savunduğuna dikkat çekti.