Gündem Türk sahipli gemi Herson’da isabet aldı

Türk sahipli gemi Herson’da isabet aldı

26.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birinci yılını doldurmak üzere olan Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Dinyeper nehri kıyısındaki Herson (Kherson) Limanı’nda mahsur kalan Türk sahipli Tuzla gemisi saldırıya uğradı.

Türk sahipli gemi Herson’da isabet aldı

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - M/V Tuzla’nın köprüüstüne (geminin idare edildiği kaptan köşkü) top mermisi düştüğü öğrenildi. Önceki gece 21.00 sıralarında meydana gelen olayda kimsenin yaralanmadığı öğrenilirken geminin Şubat 2022’den beri limanda beklediği vurgulandı. 4 bin ton ağırlığındaki Vanuatu bayraklı geminin bölgede mahsur kalan 5 Türk gemisinden biri olduğu belirltildi.

Haberin Devamı

Çayeli Denizcilik tarafından işletilen M/V Tuzla gemisinde düşen bombanın infilak ederek büyük bir yangın çıkarttığı öğrenildi. Olay sırasında gemide kimse olmadığı için can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (KOSDER) Hakan Çendik, liman şehrine füze saldırısı olduğunu ve gemiye müdahale edilemediğini vurguladı. Geminin Azeri kaptanının görüntüleri çektikten sonra güvenli bölgeye gittiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da gemi sahipleriyle görüşüldüğü, Ukrayna’da mahsur kalan 12 geminin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.