Gündem Türk yatı Mikonos’ta sulara gömüldü

Türk yatı Mikonos’ta sulara gömüldü

21.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşadamı İshak Cerit’e ait yat dün Yunanistan’ın Mikonos adasında battı. Türk işadamı ve ailesi kazadan yara almadan kurtuldu

Türk yatı Mikonos’ta sulara gömüldü

Yunanistan’ın en gözde tatil adalarından Mikonos’ta Türk işadamı İshak Cerit’in 35 metrelik lüks yatı, dün sabah saat 09:00 sıralarında battı.
Yunanistan’ın www.mykonosdaily.gr internet sitesinde yer alan habere göre, İngiliz bayraklı ‘Aloha’ adlı yat, adanın en ünlü plajlarından olan Psarou ile Platis Yialos koyları arasında giderken kayalıklara çarptı. Eski manken Esin Moralıoğlu’yla evli olan Cerit’in yatı, çarpmanın etkisiyle alttan delinerek hızla su almaya başladı. Kaptanının yardım çağrısı üzerine gelen Yunan Sahil Güvenlik ekibi ve marina botları Türk işadamı ve ailesini kurtardı. Yunan yetkililer ayrıca yatın kaptanı ve üç görevliyi de karaya çıkardı. Sahildeki Yunanlılar heyecan ve korku içinde 20 dakika içinde sulara gömülen geminin batışını izledi.
Yunan basını teknenin aşırı rüzgar nedeniyle kayalıklara sürüklenerek battığını yazdı. Mikonos adli makamlarının olayla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı. Son anda kurtarılan Türk işadamı ve ailesinin ifadelerinin alınmasının ardından, başkent Atina üzerinden İstanbul’a dönecekleri belirtildi.