Gündem Türkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı

Türkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın bakanı ve Ankara Üniversitesi’nin seçilmiş ilk kadın rektörü Prof. Dr. Türkan Akyol, son yolculuğuna uğurlandı.

Türkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı

Akyol için Maltepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Akyol’un eşi Prof. Dr. Turhan Akyol, oğulları Prof. Dr. Umut Akyol, Murat Akyol ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski bakanlar Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Hikmet Sami Türk ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile partililer, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Akyol’un cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mücadeleyle geçen bir ömür

12 Eylül 1928’de İstanbul’da doğan Akyol, 1953’te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1956’da göğüs hastalıkları uzmanı olan Akyol, 1959-1962’de ABD’de, Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürdü. 1964’te göğüs hastalıkları ana bilim dalında doçent, 1969’da profesör olan Akyol, 1971’de Türkiye’nin ilk kadın Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı olarak göreve getirildi.

1980’de Türkiye’nin ilk seçilen kadın rektörü olarak üniversitesinin başına geçti. 1955’te evlendiği meslektaşı Prof. Dr. Turhan Akyol ile 62 yıl paylaşan Akyol, 2 erkek çocuk, 4 torun sahibiydi.

Yazarlar