Gündem Türkiye burslarına yoğun ilgi

Türkiye burslarına yoğun ilgi

09.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türkiye burslarına yoğun ilgi

Türkiye’nin uluslararası öğrencilere sunduğu “Türkiye Bursları” 2018 yılında yoğun ilgi gördü. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, burs başvurularının 135 bini geçtiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Eren, YTB’nin “Türkiye Bursları”nı ve Türkiye’nin uluslararası öğrencilere yönelik hedeflerini açıkladı. Türkiye’deki uluslararası öğrencilere yönelik bursların 1992 yılından itibaren verildiğini ancak 2012 yılından itibaren bursların “Türkiye Bursları” markası altında YTB tarafından yürütüldüğünü hatırlattan Eren, “Dünyanın 150’den fazla ülkesinden 135 bin başvuru aldık bu sene” dedi.

Türkiye Bursları kapsamında 2012’ten itibaren mezun olan öğrenci sayısının 20 bini geçtiğini belirten Eren, “Aktif öğrenci sayımız ise 17 bin. İnşallah bu seneki alımlarla beraber öğrenci sayımızı 19 bin rakamına çıkaracağız” diye konuştu.

Hedef 25 bin kişi

Bu yıl başvurularda rekor sayıya ulaştıklarını ifade eden Eren, Türkiye Bursları’nın, Türkiye’deki üniversitelerin uluslararasılaşmasına da katkı sağladığını belirtti. Türkiye’deki mevcut uluslararası öğrenci sayısının yaklaşık 130 bin olduğunu söyleyen Eren, bu öğrencilerin yaklaşık yüzde 15’ine YTB’nin burs verdiğinin altını çizdi. Diğer uluslararası öğrencilerin ise Türkiye’deki eğitim kalitesini öğrenip kendi imkanlarıyla ya da belli ülkelerle eğitim alanında yapılan iş birliği anlaşmaları çerçevesinde Türkiye’de okumaya geldiğini anlattı. Eren, “Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu bir hedef var. 2023 yılında 25 bin uluslararası burslu öğrenci diye. Biz bu sene inşallah bu sayıyı 19 bin’e çıkararak 2023’e kadar hedefi tutturacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu. -ANKARA AA