Gündem Türkiye’de tedavi olup hayallerine kavuştular

Türkiye’de tedavi olup hayallerine kavuştular

01.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Skolyoz (omurga eğriliği) hastası İrlandalı Megan Fleming ve İngiliz Alice McLoughlin Türkiye’de geçirdikleri operasyonlarla sağlıklarına kavuştu. Dansçı olan iki kadın “Türkiye sayesinde yaşadığımızı anladık” diyor...

Türkiye’de tedavi olup hayallerine kavuştular

Kuzey İrlandalı Megan Fleming ve İngiliz Alice McLoughlin, ülkelerinde skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi konulduktan sonra tedavi için Türkiye’yi seçtiler. Prof. Dr. Ahmet Alansay’ın başarılı operasyonlarıyla sağlıklarına kavuşan iki kadın, en büyük tutkuları olan dansı profesyonel olarak yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında, Acıbadem Maslak Hastanesi’nin konuğu olarak Türkiye’ye gelen iki genç kadın da yaşadıklarını anlatarak umut verdi.

Haberin Devamı

İngiliz dansçı Alice McLoughlin, skolyozu ilk duyduklarında ailesiyle birlikte büyük bir şok yaşadığını belirterek “Artık dans edemezsem diye çok korkuyordum ama Ahmet hoca sayesinde yeniden dans edebiliyorum. Ahmet hoca benim kahramanım. Skolyozu ilk duyduğumuzda ailemle şok olmuştuk ama Türkiye’de sağlığıma kavuştum. Bütün ekibe minnettarız” dedi.

Türkiye’de tedavi olup hayallerine kavuştular
İrlanda’dan gelen dansçı Megan Fleming de, “Skolyoz teşhisi konulduğunda bu hastalıkla ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Şok olmuştuk. Ölecek miyim yaşayacak mıyım onu bile bilmiyorduk. Ama artık hastalığımdan kurtuldum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Ahmet hoca ve ekibi sayesinde yeniden dans etmeye de başladığım için çok mutluyum. Türkiye sayesinde yaşadığımızı anladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yanlış tedavi gördü’

Skolyoz hastası genç Türk hasta Nevin Süeda Gümüşer de, başarılı tedavi sonrası baterist olan isimlerden. İki yıl yanlış tedavi uygulandığını belirten Nevin Süeda Gümüşer, çok şiddetli ağrılar çektiğini, ancak 8 saat süren ameliyatın ardından sıkıntılarından kurtulduğunu söyledi. Okulda iki arkadaşının omurgasındaki eğriliği kendisinin fark ettiğini ve onların da skolyoz tedavisine başlandığını belirten Gümüşer, “En büyük hayalim baterist olmak ve yaşadıklarımı toplum aktarmak” dedi.

Türkiye’de tedavi olup hayallerine kavuştular
Hastaya özel tedavi

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, skolyozda kişiye özel tedavinin ve erken teşhisin önemini vurguladı:

“Omurganın yana doğru eğriliği anlamına gelen skolyoz her hastada kendine has bir şekilde görülüyor, buna göre tedaviden alınan sonuç da değişebiliyor. Günümüzde her 100 çocuktan 3’ünde görülen skolyozda erken tanı, tedavi yöntemini de değiştiriyor. Artık ‘dikte eden doktor değil, aile ile konuşan ve hastaya özel tedavi modeli uygulayabilen ekip’ kavramı ortaya çıktı.”