Gündem ‘Türkiye niyetleri ortaya çıkardı’

‘Türkiye niyetleri ortaya çıkardı’

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, “Bu cinayetin üstünün örtülmesi ya da bu cinayetin bir başkalarının üzerine belki atılması amaçlanıyordu ama Türkiye tüm bu çabaları, tüm bu niyetleri açık etmiştir, ortaya çıkarmıştır” dedi.

‘Türkiye niyetleri  ortaya çıkardı’

Bakan Gül, dün Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Gül ile Feyzioğlu açıklama yaptı. BM Özel Raportörü Agnes Callamard’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gül, şunları söyledi:
“Bu cinayetin üstünün örtülmesi ya da bu cinayetin bir başkalarının üzerine belki atılması amaçlanıyordu ama Türkiye tüm bu çabaları, tüm bu niyetleri açık etmiştir, ortaya çıkarmıştır. Suudi Arabistan’ın bu soruşturmaya kapalı olması, iş birliğine açık olmaması elbette olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını önlemektedir. Umarım bu rapor, uluslararası kamuoyunun daha da farkındalığını artıracaktır ve tüm faillerinin, azmettirenlerin ortaya çıkmasına da katkı sağlayacaktır.”