Gündem Türkiye şehitlerine ağladı

Türkiye şehitlerine ağladı

15.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartepe’ye düşen helikopterde şehit olan 4 asker ile görev dönüşü Sivas’ta meydana gelen kazada şehit olan 3 polis dün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Türkiye şehitlerine ağladı

Kocaeli Kartepe’ye düşen helikopterde şehit olan 4 asker ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’deki programında görev aldıktan sonra Malatya’ya dönerken Sivas’ta meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polis dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.
Kartepe’ye düşen helikopterde şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üst Çavuş Ömer Burak Ögüt için dün görev yaptıkları Cengiz Topel Havalimanı’ndaki Deniz Hava Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, şehit yakınları ve askerler katıldı. Buradaki törenin ardından şehitlerin cenazesi memleketlerine gönderildi.
Tabutuna GS forması örtüldü
Şehit Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz’in Gölcük Değirmendere’deki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Türk bayrağına sarılı tabutuna sıkı taraftarı olduğu Galatasaray’ın forması da örtülen Şehit Akdeniz’in eşi Avukat Suna Akdeniz gözyaşlarına boğuldu. 1 yaşındaki Doruk bir süre babasının tabutunun üzerine oturtuldu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehidin naaşı, Dumlupınar Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
‘Bu acıyı kim söndürecek?’
Sivas’ın İmranlı ilçesinde polis otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan Mersinli polis memuru Fatih Çevik’in cenazesi, Erdemli ilçesinde toprağa verildi. Törende kucağında 3 aylık bebeği Elif Sena ile gelen şehit eşi Hilal Çevik’in feryatları yürek dağladı. Bebeğini, taşımak isteyenlere vermeyen Çevik, “Benim kocam nerede? Bu acıyı kim söndürecek? Benim kocamı kim geri getirecek?” dedi. Çevik’in naaşı, cenaze namazının ardından Limonlu Mahallesi’ndeki Asri Mezarlığa defnedildi.
Malatyalı şehit polis Beşir Kurt için Malatya Şehir Mezarlığı Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazında, şehidin 10 yaşındaki oğlu Bahadır Kurt da saf tuttu. Şehidin eşi Zeynep ve babası Mehmet Kurt ile akrabaları ve yakınları, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Kurt’un naaşı, cenaze namazının ardından mezarlıktaki polis şehitliğine defnedildi.
‘Ben şehit olacağım’ demiş
Elazığlı şehit polis Emrah Horoz’un cenaze töreninde de duygusal anlar yaşandı. Tabuta sarılarak hıçkırıklara boğulan şehidin ağabeyi Abbas Horoz ve baba Hakan Horoz’un güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Tören katılan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar’la bir süre sohbet eden baba Hakan Horoz, oğlunun arkadaşlarıyla şehit olmadan önceki bir diyaloğunu anlatarak, “Arkadaşlarına ‘ben şehit olacağım’ demiş” ifadesini kullandı. Şehidin naaşı, Elazığ merkezdeki Asri Mezarlık’ta defnedildi.
Hava şehitliğinde bir denizci
Eskişehirli Şehit Denizaltı Savunma (DSA) Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt’ün Reşadiye Camii’ndeki cenaze törenine babası İzzet, annesi İlknur, eşi Eda Nur Öğüt, çocukları Buğra (4) ile Berk Bora Öğüt’ün (1) yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Öğüt’ün cenazesi, namazın ardından Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Devlet erkanı uğurladı

Kocaeli Kartepe’de dağlık alana düşen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopterde şehit olan Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu dün Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Karakaşoğlu için dün Ankara Kocatepe Camii’nde ikindi namazını müteakip tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay katıldı. Törende, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da bulundu. Kasırga’nın törende protokolün ilk sırasında durması dikkati çekti.
Şehidin babası Nihat, annesi Leyla ve engelli kardeşi Nahide Karakaşoğlu, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Cebeci Askeri Mezarlığı’nda toprağa verildi. (ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

Baharda evlenecekti

Kartepe’de düşen helikopterde şehit olan Deniz Pilot Üstteğmen Çağrı Ceyhan dün Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende taziyeleri şehidin babası emekli Albay Aytunç Ceylan kabul ederken, anne Nalan Ceyhan da oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Törene şehidin baharda evlenmeyehazırlandığı nişanlısı Gülşah Terzioğlu gözyaşlarına boğuldu. Törene hükümeti temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, protokol üyeliri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Üsteğmen Çağrı Ceyhan, cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

(ESENGÜL DEMİRBAŞ İstanbul )