Gündem Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

23.12.2016 - 13:37 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye El Bab’da şehit olan 16 askerden biri olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın, Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı. 24 günlük nişanlı şehidin cenazesinin üzerine nişanında giydiği kıyafeti örtüldü. Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Akın Acar'ı, annesi Hanife Acar, "Güle güle meleğim canım oğlum. Senin yeşil gözlerine doyamadım. Nasıl kurban ettiler seni" diye gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Akın Acar, memleketi Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı. AKUT gönüllüsü de olan şehit Uzman Çavuş Akın'ın cenaze törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ak Parti Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile İzmir'den gelen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin beraberinde 35 kişilik bir heyetle, şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

TABUTA ÖRTÜLEN TÜRK BAYRAĞINI İSTEDİ

2 çocuk annesi Hanife Acar, musalla taşında şehit oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben seni böyle mi görecektim? Meleğim canım. Güzel yavrum benim, yeşil gözlerine doyamadım ben. Sen bana nasıl bakıyorsun öyle, canım benim içim yanıyor. İçim sızlıyor. Güle güle meleğim canım oğlum. Senin yeşil gözlerine doyamadım. Nasıl kurban ettiler seni" diye gözyaşları döktü. Anne Acar, tabutun yanında bulunan komutana, "Oğlumun tabutundaki bu Türk bayrağını istiyorum. Oğlumun evinde Atatürk ve Türk bayrağı köşesi vardı. O çok severdi bayrağını ve Atatürk'" dedi. Komutan da, "Bu bayrağı size vereceğiz, merak etmeyin" dedi. Şehidin polis memuru babası Muzafer Acar'ın ise 4 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

KAYSERİ
FIRAT KALKANI ŞEHİTLERİ YAN YANA UĞURLANDI

'Fırat Kalkanı' operasyonunda El Bab'da şehit düşen Uzman Çavuş Osman Çelik ve Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya, yan yana uğurlandı. Şehit Mehmet Kökkaya'nın 2 yaşındaki kızı Elif'in babasının fotoğrafıyla oynarken ağlamaya başlaması yürek dağladı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...


Törende ağabeyinin fotoğrafına sarılan Şehit Osman Çelik'in kardeşi Ozan Çelik, "Hepimiz ayaktayız. Gerekirse ben de askere gitmeye hazırım" dedi. Şehit Mehmet Kökkaya'nın 2 yaşındaki kızı Elif de, cenaze törenine annesinin kucağında geldi. Burada babasının fotoğrafıyla oynarken ağlayan küçük Elif, yürekleri dağladı.
Şehitler Uzman Çavuş Osman Çelik ve Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya kılınan cenaze namazının ardından Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

BURSA

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

OĞLUNUN KOMANDO BERESİNİ TAKTI

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Demir için Mihraplı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Oğlunun komando beresini takan anne Fadime Demir, tabut başından uzun süre ayrılmadı.

BURSA
'ŞEHİDİM RAHAT UYU'

SURİYE'deki Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen bordo bereli Binbaşı Bülent Albayrak bugün Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde 30 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Şehit binbaşı Bülent Albayrak'ın cenaze töreninde şehidin eşi Şerife ile 9 yaşındaki kızı Elif Naz cenaze töreni boyunca yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Eşinin tabutuna sarılan Şerife Albayrak, "Şehidim rahat uyu" diye gözyaşı döktü.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit babası Hasan Albayrak'a Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını teslim etti.

TOKAT
24 GÜNLÜK NİŞANLI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye El Bab’da şehit olan 16 askerden biri olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın, Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı. 24 günlük nişanlı şehidin cenazesinin üzerine nişanında giydiği kıyafeti örtüldü.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Acılı anne, “Yavrum ne yapayım ben seni koruyamadım, elimden bir şey gelmedi. Ali hepimizi bıraktı gitti” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi metanetini korumaya çalışırken, nişanlısı Özge İslam gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Özge İslam, cenaze törenine katılanları duygulandırdı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Şehidin nişanında giydiği kıyafet tabutun üzerine örtüldü

İstanbul’da 24 gün önce nişanlanan şehidin 3 ay sonra hayatını Özge İslam’la birleştirmeye hazırlanırken şehit olması yürekleri dağladı. Şehidin nişanında giydiği kıyafet, bir yakını tarafından tabutunun üzerine örtüldü. Şehit Yalçın’ın geride sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı nişan fotoğrafları kaldı.
Şehidi Erbaa’da binlerce vatandaş son yolculuğuna uğurladı. Dev Türk bayrağı açan gençler, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları attı.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TA ASTSUBAY KARACA'YA VEDA

SURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Ökkeş Karaca, memleketi Kahramanmaraş'ta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Malatya 2'nci Ordu Komutanlığı'ndan Tuğgeneral İbrahim Özbudun, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ
SURİYE ŞEHİDİ ÖZÜPEK'İ 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ın intihar saldırısı sonucu şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Piyade Astsubay Göktan Özüpek, memleketi Kırklareli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Merve Özüpek, 1.5 ay önce evlendiği şehit eşini tabutuna sarılarak, "Söz ağlamayacağım sevgilim" dedi. Anne Sevim Özüpek, "Evladım bırakma bizi' diye gözyaşı döktü.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Şehit Özüpek'in cenazesi evindeki törenin ardından Merkez Hızırbey Camii'ne getirildi. Burada Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen kalabalık sokaklara sığmadı. Cami çevresindeki tüm yollar, bayraklarıyla gelen Kırklarelililerle doldu, taştı.

MÜFTÜDEN 'ALKIŞLAMAYIN' UYARISI

Cenaze namazını kıldıran Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, kalabalığı, cenazenin mezarlığa alkışlarla değil, tedbirlerle götürülmesi gerektiğini belirterek, "Gençlerden istirham ediyorum, cami avlusunda ve kabristanda tekbir getirsinler, alkıştan uzak dursunlar. Son görevimizi tekbirlerle yapalım" dedi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

EŞİNİN ARKASINDAN YÜRÜDÜ

Cenaze namazının ardından şehit Göktan Özüpek'in Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehidin ailesi de tabutun arkasından yürürken gözyaşı döktü. Merve Özüpek cenaze aracında taşınan eşinin tabutuna yol boyunca dokunarak ardından yürüdü. Cenazeye katılan yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık büyük Türk bayrakları açarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her Türk asker doğar, sloganları attı. Yollarda bekleyenler ise cenazenin geçişi sırasında gözyaşı dökerek dua okudu.

YOZGAT
ŞEHİDİN SÖZLÜSÜ: 'ONA GELİNLİĞİMLE GELECEKTİM, O TABUTUYLA GELDİ'

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'ne bağlı Çukurören Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kızkardeşine sarılarak, "Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi" diyerek göz yaşı döktü. Şehidin babası Kemal Durak da oğlunun tabutuna sarılıp, "gülümü soldurdular" diye ağıt yaktı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

'ALLAH RIZASI İÇİN BİTİRİN'

Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdular" diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ise kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın'a, "Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsini" diye seslendi.

KARS
'SEN ÖLMEDİN, BEN AĞLAMAYACAĞIM'

27 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'ın cenazesi, memleketi Kars'ın Susuz İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İlçe merkezindeki Kazım Karabekir Cami'nde cuma namazı sonrası şehit Astsubay Ömercan Yekebağcı için kılınan cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, Ak Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, şehidin ailesi yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Müftü Mehmet Genç'in cenaze namazını kıldırıp helallik almasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Fikriye ile baba Zeki Yekebağcı gözyaşı döktü. Şehit annesi Fikriye Yekebağcı, "Sen ölmedin. Ben ağlamayacağım. Başım dik duracak ve kimseyi sevindirmeyeceğim" dedi.

ELAZIĞ
ASTSUBAY PINAR'I 5 BİN KİŞİ UĞURLANDI

SURİYE'de Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ ile El-Bab'ta Türk askerlerine yönelik bombalı araç ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan bordo bereli 24 yaşındak Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, memleketi Elazığ'da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Şehit Astsubay Pınar'ın cenazesinin bir süre top arabasında taşındığı törene katılan binlerce vatandaş, tekbir getirerek terör olaylarına tepki gösterdi.

Törenin ardından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın cenazesi, Kolordu Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Ailenin 4 çocuğundan biri olan şehit Pınar'ın bekar olduğu öğrenildi.

ANTALYA
'BEN SANA BU RUTBEYİ SAĞLAYAMAZDIM'

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ta şehit düşen uzman çavuş 26 yaşındaki Ali Yılmaz için Antalya'da askeri tören düzenlendi. Şehidin annesi Aynur Aygün, "Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım, başımız dik, gururluyuz" dedi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Cenaze töreninde metin görünmeye çalışan şehit annesi Aynur Aygün, "Şerefli bir evlat verdim. Başımız dik, gururluyuz. O benim kalbimde. Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım. Kardeşlerine hakkını helal et" dedi.

Şehidin nişanlısı Emine Zengin ise uzman çavuş Ali Yılmaz'ın tabutu başındaki fotoğrafına sarılarak ağıt yaktı. Emine Zengin, "Alim ben sana doyamadım. Alim beni alacaktı, ben onu değil. Nikahımıza çok az kaldı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, tabut başındaki fotoğraflarını öperek duygulandı.

KONYA
ŞEHİT ÇAVUŞ BURAK BOZ'U 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

SURİYE'de Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde DEAŞ teröristleri ile girilen çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Burak Boz'un cenazesi, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Boz'un, kardeşi Melike Boz, ağabeyinin askeri üniformasını giyerek, cenazeyi karşıladı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

ŞEHİT BABASI, ''YAVRUM KUZUM'' DİYEREK UZMAN ÇAVUŞA SARILDI

Güçlükle ayakta durabilen ve gözyaşlarına hakim olamayan şehit babası emekli Özkan Boz, herkesten oğlu için helallik istedi. Ardından oğlunun cenazesi tören alanına gitmek için uğurlandığı sırada kendisine yardımcı olan genç bir uzman çavuşa ''Yavrum kuzum'' diyerek boynuna sarılıp öptü. Şehit babası Boz'un uzun süre gözyaşları içinde uzman çavuşa bakması ise yürekleri dağladı.

OĞLUNUN DAMATLIK ELBİSESİNİ KOKLADI

Şehit oğlunun tabutunun başında bekleyen baba Özkan Boz da, tabutun üzerine konan oğlunun damatlık elbisesini uzun süre kokladı. Daha sonra herkesten helallik isteyen baba Boz, ''Bütün Türk milletine ve silah arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun'' dedi. Ardından törene katılan rütbeli askerlere sarıldı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

Törene katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anne Gülhan Boz'a baş sağlığı diledi. Gülhan Boz, Bakan Elvan'a, ''Oğlumun kanı yerde kalmasın. El Bab için gitti. O El Bab'ı alın'' dedi. Bakan Elvan da, gereken ne ise yapılacağını söyledi.