Gündem Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de dağa çakılan polis helikopterinde şehit olan 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde duygusal anlar yaşandı

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Köyü kırsal kesiminde kötü hava koşulları nedeniyle 18 Nisan’da polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat için dün cenaze törenleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman’ın (25) cenazesi, memleketi Çorum’un Sungurlu ilçesinde Atatürk Meydanı’na götürüldü. Şehidin annesi Mine, babası Hasan, kardeşi Mehmet Akif Karaman ve silah arkadaşları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babaannesi Meryem Karaman da ambulansla meydana getirildikten sonra sedyeden torununun tabutuna son kez baktı.

‘Bugün şehit bayramı’

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan şehidin babası Hasan Karaman, “19 Nisan 2017’yi bir şehit bayramı olarak görüyorum. Siz nasıl bizleri yalnız bırakmadıysanız, Rabb’im de sizleri asla yalnız bırakmasın” dedi. Karaman’ın cenazesi, namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Bak oğlun da burada’

Kazada şehit olan teknisyen polis memuru Murat Ködük’ün cenazesi, memleketi Kütahya’da tören için Ulu Cami’ye götürüldü. Şehidin eşi Ayten, çocukları Mustafa, Melek Nur ve Merve Nur, babası Mustafa, annesi Zahide Ködük ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Ayten Ködük tabutun yanına gelerek “Hakkını helal et. Bak oğlun da burada, gözün açık gitmesin” dedi. Şehit polis Murat Ködük, Polis Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Babanın evlat acısı

Şehit polis memuru Azam Güdendede’nin cenazesi, helallik alınmak üzere Konya’nın merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

Şehidin naaşı, tekbir ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Konya Şehitliğine getirildi. Şehidin babası ve kardeşleri İbrahim ile Ziya Güdendede, polis şapkası taktı. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken baba Muzaffer Güdendede’yi yakınları teselli etti. Şehidin naaşı cenaze namazının ardından, polis şehitliğine gözyaşları arasında defnedildi.

Dualarla defnedildi

Emniyet Genel Müdürlüğünde sözleşmeli pilotluk yapan Emekli Albay Dilaver Karsavuranoğlu için Çankırı’nın Şabanözü İlçesi Karahacı Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroığlu, Çankırı Valisi Mesut Köse, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şehidin eşi Gülşen Karsavuranoğlu, çocukları Barış, Onur, şehidin annesi Gülhanim, kardeşleri Bülent, Coşkun ve Alican, kayınpederi Akman Caferoğlu, pilot arkadaşları, çok sayıda özel harekat polisi ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Şehidin cenaze namazı köydeki camide kılınırken, yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı dualarla defnedildi.

‘Allah bana da şehitlik nasip etsin’ diyordu

Şehit pilot komiser Abdullah Ortanca’nın cenazesi, İzmir’in Karabağlar ilçesi Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından Gaziemir Gülhane Camii’ne getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit polisin tabutunu, tören kıtasındaki meslektaşları bir kez daha omuzlarına aldı. İl Müftüsü Ramazan Muslu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Ortanca’nın naaşı Bornova Işıkkent Polis Şehitliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Bekar olduğu öğrenilen Ortanca’nın 2009 yılında polis akademisinden dereceyle mezun oldu, girdiği sınavda yüksek puan alıp yurtdışı misyon görevi için Pakistan’ın Karaçi kentindeki Türkiye temsilciğinde görev aldı. Yurt dışı görevine başlamadan önce girdiği ikinci sınav olan pilotluk eğitimini almaya da hak kazanınca, hayalini gerçekleştirmek için Türkiye’ye döndü. Çok istediği pilotluk için Ortanca, Ankara Havacılık Daire Başkanlığı’nda ve ABD’de eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan şehit polis, Diyarbakır Havacılık Şube Müdürlüğü’ne tayin edildi.

Şehit Ortanca’nın Diyarbakır’ın yanı sıra bölgedeki diğer illerde de gerekli durumlarda helikopterle görev aldığı öğrenildi. Çevresinde çok sevilen bir kişiliğe sahip Ortanca’nın arkadaşlarına “Allah bana da şehitlik nasip etsin” dediği belirtildi.

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Şehit polis memuru Ekrem Dereli’nin naaşı, Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Değirmenli Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Bu sırada şehidin babası İbrahim, eşi Rebia, kızı Betül ve oğlu Enes Dereli gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Rebia Dereli, hasta olduğu için sedyeyle cenaze törenine katıldı. Şehi polis Dereli’nin naaşı, mahalle meydanına getirildi ve öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Değirmenli Mahallesi Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualarla defnedildi.

Haberin Devamı

Malatyalılar gözyaşlarıyla uğurladı

Şehit polis memuru Candaş Kaplan (26) cenazesi, dün Malatya Şehir Mezarlığındaki işlemlerinin ardından helallik alınmak üzere merkez Battalgazi ilçesi Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak’taki babaevine getirildi. Akçadağ Belediyesinde CHP’li meclis üyesi olan şehidin babası Mustafa Kaplan, annesi Gülbahar ve KKTC’de asker olarak vatani görevini yapan kardeşi Çağdaş Kaplan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Kaplan’ın, metanetini koruduğu görüldü.
Mahalle mezarlığına getirilen şehidin tabutu başında Alevi dedesi dua ettirdi. Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Müftü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında defnedildi.

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘YAVRUM, CANIM OĞLUM BENİ BIRAKIP GİTME’

Şehit Hakim Onur Alan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Ordu’nun Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada dualar edilip helallik alınırken, emekli öğretmen baba Mahmut, emekli hemşire anne Fatma Alan ile ablası Pelin Şahin gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılıp ağlayan anne Fatma Alan, “Yavrum sana doyamadım ah yavrum” diye gözyaşı döktü.

Şehit için helallik alındıktan sonra tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin ablası Pelin Şahin de kardeşinin tabutu altına girerek cenaze aracına kadar taşıdı. Alan’ın cenazesi öğleyin namazın kılınacağı Ulu Cami avlusuna götürüldü.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende şehidin annesi Fatma Alan, tabuta sarılarak, “Yavrum canım oğlum beni de götür, beni bırakıp gitme” diyerek ağıt yaktı. Şehit Alan’ın görev yeri Tunceli Ovacıkta 5 ay önce göreve başladığı belirtildi. Cenaze töreninin ardından şehidin cenazesi şehir mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

‘Ağabey nereye?’

Şehit polis memuru Ahmet Cihan Kilci (27) için de Kayseri’nin Hacılar ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin kardeşi 14 yaşındaki Yusuf Kaan Kilci’nin yakasında ağabeyinin fotoğrafıyla ağlayıp, “Ağabey nereye?” diye haykırması yürekleri dağladı. Şehit babası Ejder Kilci ile annesi Dilber Kilci gözyaşı döktü.

Şehit polis Ahmet Cihan Kilci’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, kent merkezindeki Asri Mezarlığa getirilerek, gözyaşları ve dualar arasında buradaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

‘Kim siper olacak?’

Şehit Saadettin Demir’in (46) cenazesi memleketi Kırşehir’in Kaman ilçesine getirildi. Burada şehidin eşi Sevcan, çocukları Mustafa Emir (16) ve Emre Can (20), annesi Sariye Demir ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin annesi Sariye Demir, “Kuzum gelecekti, yollarını gözlüyordum, cenazesi geldi. Emre Can ve Mustafa Emir’e şimdi kim siper olacak oğlum?” diye ağladı.

Şehidin oğlu Mustafa Emir de, “Ağlamayacağım. Bu gözyaşlarım şehit babamın sevinç gözyaşları” dedi. Cenaze namazının ardından şehit Demir’in naaşı, Yeniyapan köyü mezarlığında toprağa verildi.

‘Zemine çok hızlı çarptılar’

Tunceli Valisi Osman Kaymak, düşen helikopterle ilgili açıklama yaptı. Kaza yerinden alınan 12 şehit ile ilgili Elazığ Adli Tıp Kurumu’nda bir inceleme yapıldığını belirten Kaymak, “Helikopter, zemine çok hızlı çarptığı için içindekilerin kaza anında yaşamını yitirdiği tespit edildi. O nedenle olay yerine yarım saat sonra bile varılsa yaralı bulma ihtimalimiz yoktu” dedi.