Gündem Türkiye’ye yakışmadı

Türkiye’ye yakışmadı

11.12.2008 - 01:09 | Son Güncellenme:

Bardakoğlu, tepki çeken kurban görüntüleri konusunda, “Türkiye’de kurban manzaraları yine münferit olarak var. Gözle görülür iyileşme var, fakat medyaya yansıyan görüntülerin olmaması lazım. Türkiye’ye bu yakışmıyor’ dedi

Türkiye’ye yakışmadı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, kurban kesimleriyle ilgili olarak medyaya yansıyan görüntüleriTürkiye’ye bu yakışmıyor” sözleriyle değrlendirdi. Bu görüntüleri ortadan kaldırmanın Diyanet’in işi olmadığını savunan Bardakoğlu, “Diyanet ne yapsın. Sadece doğruyu söyler, doğruyu açıklar. Anahtar teslimi kurban hizmeti verecek değiliz” dedi.

‘İyileşme var ama’
Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde düzenlediği basın toplantısında bu görüntülerin tasvip edilemeyeceğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak duruma doğrudan müdahale imkânlarının olmadığını anlatan Bardakoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye’de kurban manzaraları yine münferit olarak var. Ancak kurbanların hepsi aynı şekilde kesiliyor diye genel bir yargıda bulunmak doğru değil. Gözle görülür iyileşme var, fakat medyaya yansıyan görüntülerin olmaması lazım. Bu Diyanetin işi değil. Diyanet ne yapsın? Sadece doğruyu söyler, doğruyu açıklar. Anahtar teslimi kurban hizmeti verecek değiliz.”
Türkiye’ye dönünce konuyla ilgileneceğini de bildiren Bardakoğlu, “Türkiye’ye bu yakışmıyor. Dönünce biraz daha ilgileneceğiz” diye konuştu.
Hac hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bardakoğlu, bu yıl organizasyon kapsamında önceki yıllara oranla daha az sıkıntı yaşandığını ancak tüm çabalara rağmen çeşitli nedenlerle bazı sıkıntılar çekildiğini de ifade etti.

Ameliyat masrafı Diyanet’ten
Bu yıl hacda 102 bin 750 dolayındaki hacı adına kurban kesildiğini belirten Bardakoğlu, ihtiyat olarak da 3 binin üzerinde kurban kesimi yapıldığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman da göz rahatsızlığı bulunan bir Türk hacı adayının görmeme tehlikesi üzerine Cidde’de bir hastanede ameliyat edildikten sonra hac farizasını yerine getirdiğini söyledi.
Karaman, 20 bin riyal tutan hastane masraflarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılandığını kaydetti.