Gündem Türkiye’yi kızdıracak girişim

Türkiye’yi kızdıracak girişim

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK’nın bölgede askeri ve siyasi nüfuzunu geliştirmesi nedeniyle Ankara’nın yakın takibe aldığı Irak-Suriye sınır hattındaki Sincar bölgesinde bir süreden beri Haşdi Şabi ile KDP’ye bağlı peşmerge güçleri arasında gerginlik yaşanıyor.

Türkiye’yi kızdıracak girişim

Son olarak Haşdi Şabi’nin bölgede terör örgütü PKK ile ortak yönetim kurduğu iddiası, Kürt yönetimini harekete geçirdi. Sincar’ın atanmış kaymakamı Fehd El-Hamid, Kürt medyasına, Haşdi Şabi ve terör örgütü PKK yönetiminin kentteki Şii ve Sünni Arapların temsilcileri ile bir araya gelerek, “Sincar Yürütme Konseyi”ni kurduğunu açıkladı. Konsey başkanlığına Said Mulhem, başkan yardımcılıklarına ise Kasım Fik Fik ve Semir Derviş’in getirildiğini belirten El-Hamid, konseyin ilk adımının Sincar kaymakamını belirlemek ve ilçeye bağlı bölgelere sorumlu atamak olacağını belirtti.

Haberin Devamı

KDP paralelinde faaliyet gösteren Ezidi Demokrat Partisi Başkanı Haydar Şeşo, konseyin kurulmasını kabul etmediklerini açıklayarak, “Yapılan şey yasalara aykırı olup meşru değildir. Terör örgütü PKK ve Haşdi Şabi attıkları bu adımın Sincar çıkarlarına ters olduğunu ve halkın bu duruma razı olmadığını iyi bilmektedir” dedi.Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, terör örgütü PKK’nın bölgeden ayrılması ve göç edenlerin geri dönmesi için kentin Kürt yönetimine bağlanmasını talep ediyor. Bölgede terör örgütü PKK’nın Haşdi Şabi güçleri ile ortak çalışma yapması ve bölgede faaliyetlerini artırması Ankara’nın tepkisini çekiyor. Bu kapsamda bölgedeki terör örgütü PKK noktalarına yönelik son bir yıl içinde üç hava saldırısı gerçekleştirildi.