Gündem Türkiye’yi temsil eden öğrenciye ek puan verilecek

Türkiye’yi temsil eden öğrenciye ek puan verilecek

09.04.2010 - 02:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) gireceklerden, uluslararası bilim olimpiyatlarında, proje yarışmalarında, spor, kültür ve güzel sanatlarla ilgili uluslararası yarışmalarda elemelerden geçerek Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere “ek puan” verecek

Türkiye’yi temsil eden öğrenciye ek puan verilecek

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi’nde yapılan değişikliğe göre; MEB, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ile MEB’in iş birliği yaptığı diğer bakanlıkların katıldığı uluslararası bilim olimpiyatları, matematik olimpiyat sınavları, proje yarışmaları, spor, kültür ve güzel sanatlarla ilgili uluslararası yarışmalarda ulusal elemelerden geçtikten sonra Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere, SBS’ye katıldıkları yıl ek puan verilecek.
Öğrencinin yarışmaya girdiği yılki sınıf puanının, “altın madalya almış veya birinci olmuşsa yüzde 4’ü, gümüş madalya almış veya ikinci olmuşsa yüzde 3’ü, bronz madalya almış veya üçüncü olmuşsa yüzde 2’si, bu yarışmalara katılarak Türkiye’yi temsil etmişse yüzde 1’i”, o yıla ait sınıf puanına “ek puan” olarak katılıp sınıf puanı belirlenecek.
Ek puanlı sınıf puanı ile 500 puan üst sınırı aşılabilecek. Sınıf puanı, o yılın SBS puanının yüzde 70’i ve yıl sonu başarı puanının yüzde 25’i esas alınarak elde ediliyor. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı ise ilköğretim 6. sınıfın sınıf puanının yüzde 25’i, 7. sınıfın sınıf puanının yüzde 35’i ve 8. sınıf puanının yüzde 40’ı toplanarak belirleniyor.