Gündem Türkiye'nin birçok ilinden benzer görüntüler! Gökyüzü maviyle kaplandı

Türkiye'nin birçok ilinden benzer görüntüler! Gökyüzü maviyle kaplandı

02.09.2023 - 21:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin birçok noktasında görülen ve göktaşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anı peş peşe kaydedildi.

Diyarbakır’da göktaşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anı cep telefonu kameraların saniye saniye yansıdı. Cismin düştüğü anda resmen gece gündüze dönüştü. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde baraj gölü üzerinde bir vatandaş tarafından telefon kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Düşme anında cisim parçalara bölünürken, gökyüzü maviyle kaplandı.

Haberin Devamı

Türkiyenin birçok ilinden benzer görüntüler Gökyüzü maviyle kaplandı

MALATYA

Malatya’da akşam saatlerinde gökyüzünde görülen sebebi bilinmeyen ışık hüzmesi heyecana neden oldu. Doğanşehir ilesinde 20.15 sıralarında 'Meteor düştü' iddiaları bir anda sosyal medyada yayılırken, çok sayıda vatandaş tarafından gözlemlenen cisim kentte heyecan yaşanmasına neden oldu. Cismi çıplak gözle gözlemlediklerini belirten Esentepe Mahalle sakinlerinden Ali Demirci korktuklarını söyledi. Çevre illerden de gözlemlendiği ileri sürülen cismin meteor olup olmadığı konusunda ise henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Türkiyenin birçok ilinden benzer görüntüler Gökyüzü maviyle kaplandı

ERZURUM

Saat 20.10 sıralarında Erzurum'da güney-batı yönünde oluşan parlak ışık, bir anda geceyi aydınlattı. Adeta mavi bir ateş topunun gökyüzünde süzüldüğü anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Işık birçok ilde görüldü.

Haberin Devamı

Uzundere ilçesinde göktaşının düşme anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir grup vatandaş bahçede oturdukları ve video çektikleri esnada kayan göktaşını kayda aldı. Göktaşının geceyi aydınlattığı anlar görüntülere yansıdı.

Türkiyenin birçok ilinden benzer görüntüler Gökyüzü maviyle kaplandı

HATAY

Hatay’da akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından gökyüzünde görülen alev topu ve duyulan yüksek ses merak uyandırmıştı. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Karadurmuşlu bölgesinde gökyüzünde bir cismin alev aldığı görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere yansıyan cismin göktaşı olduğu düşünülürken ekipler konuyla ilgili araştırma çalışmalarını sürdürüyorlar.

ELAZIĞ

Elazığ semalarında gece saatlerinde beliren sebebi bilinmeyen ışık hüzmesi, görenleri şaşkına çevirdi. Işık saçan cismi görenler cep telefonlarına sarıldı. Aynı görüntüler sosyal medyadan canlı yayın yapan bir kişinin kayıtlarına da yansıdı. Cisim düştükten sonra ise yüksek düzeyde bir ses duyuldu.

Türkiyenin birçok ilinden benzer görüntüler Gökyüzü maviyle kaplandı

KAHRAMANMARAŞ

Saat 20.20 sıralarında Kahramanmaraş semalarında esrarengiz bir cisim belirdi. Güvenlik kamerasınca da kaydedilen cisim aşağı doğru süzülürken ışığın şiddeti arttı ve birden kayboldu. Çevre illerden de görülen cismin göktaşı olabileceği iddia edilirken, düştüğü yerin tespiti için çalışma başlatıldı.