Gündem Türkiye’nin yüreği yandı

Türkiye’nin yüreği yandı

05.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düşen polis helikopterinde Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit oldu. Helikopterdeki teknisyen ise yaralandı.

Türkiye’nin yüreği yandı

Uğur Yıldırım -  Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis helikopteri Nurdağı ilçesinde kırsal alanda düştü. Düşen helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen (33) ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit olurken, bir teknisyen yaralandı.

Haberin Devamı

Hatay’daki görevini tamamladıktan sonra Gaziantep Havalimanı’na gitmek için havalanan Havacılık Daire Başkanlığı’nda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk ile bir teknisyenden oluşan personelin bulunduğu polis helikopterinden, alınan bilgiye göre önceki akşam saat 22.49’da sinyal alınamadı.

Köye 6 kilometre

Helikopterle iletişim kesilmesinin ardından Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü sakinleri bir helikopterin düştüğü yönünde ihbarda bulundu. Bölgeye giden köylüler,  6 kilometre uzaklıkta düşen helikopterin enkazıyla karşılaştı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 pilotun şehit, teknisyenin ise yaralı olduğu belirlendi. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düşen helikopterde yaralanan Teknisyen Polis Memuru Emrah Yıldız’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.  

Haberin Devamı

Türkiye’nin yüreği yandı

Şehit Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Levent Öztürk görevlerini büyük bir sorumlulukla yerine getiren kahramanlardı.

‘24 Şubat’ta nişanlanacaktı’

Şehit Cemil Gülen’in (33) acı haberi, Ankara’da yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin babası Mehmet Gülen (62), “Dün annesiyle  alışverişini yaptık, ayın 24’ünde oğluma nişan yapacaktık. Ama şimdi oğlumun düğününü yapacağım, cenazesini defnedeceğim” dedi. Oğlunun Polis Akademisi’nden 2011 yılında mezun olduğunu ve 13 yıllık memur olduğunu, 8 yıldır ise pilotluk yaptığını söyleyen acılı baba, “Görevini isteyerek, severek yapıyordu. Aynı zamanda pilot eğitmeni konumundaydı. Öğrencileri vardı. Benim oğlum pilot olmadan önce istihbaratta çalışıyordu. O zaman Ankara gar patlamasını yaşadık. Görevini ve iyilik yapmayı seven bir çocuktu” dedi.

Cumhurbaşkanı’ndan ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşen helikopterde yaralanan teknisyen Emrah Yıldız’ı tedavi gördüğü Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastane yetkililerinden ve doktorlardan teknisyenin sağlık durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı, Yıldız’ın ailesi ile de yakından ilgilenerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.