Gündem Türkler’in kızı: Katilsin, kabul et!

Türkler’in kızı: Katilsin, kabul et!

22.10.2010 - 01:40 | Son Güncellenme:

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesine ilişkin karar çıkması beklenen dünkü duruşma, davaya bakan mahkemenin başkanı Ali Asker Kazak’ın yıllık izne ayrılması, yeni gelen hakimin de dosyayı incelemek için süre istemesi üzerine 1 Aralık tarihine ertelendi. Dava hakkındaki nihai kararın bu tarihte yapılacak duruşmada verilmesi bekleniyor.

Türkler’in kızı: Katilsin, kabul et

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka bir suçtan Bandırma Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Ünal Osmanağaoğlu, Türkler’in eşi Sabahat Türkler, kızı Nilgün Soydan ve avukatları katıldı. Türkler’in torunu Burç Akpınar da ailenin avukatları arasında yer aldı. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de duruşmayı izledi. Duruşmada ilk olarak müdahil avukatlarına söz verildi.
Söz alan sanık Osmanağaoğlu ile Türkler’in kızı Nilgün Soydan arasında tartışma yaşandı. Osmanağaoğlu’nun “Adalet istiyorum, müdahil avukatları beni de savunsun” demesi üzerine Soydan, “Öldürmeseydin, sen bir katilsin bunu kabul et” diye bağırdı. Osmanağaoğlu ise “Yalancısın” diye cevap verdi.