Gündem TÜRKSAT bombacıları için fezleke tamamlandı

TÜRKSAT bombacıları için fezleke tamamlandı

27.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında televizyon yayınlarını kesmek için cuntacı askerlerin ele geçirdiği savaş uçaklarının bombaladığı TÜRKSAT’ta yaşananlara ilişkin ayrıntıların yer aldığı savcılık fezlekesi tamamlandı.

TÜRKSAT bombacıları için fezleke tamamlandı

Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Cengiz Akgül’ün hazırladığı, 25 şüpheli ile 54 müştekinin yer aldığı 63 sayfalık fezleke, Gölbaşı’nda ağır ceza mahkemesi bulunmaması sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
TÜRKSAT’a silahlı saldırı yaparak iki kişiyi şehit eden cuntacı askerler hakkında beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, televizyon yayınlarını kesmek için darbecilerle hareket eden mühendisler Salih Mehmet Dağköy, Burhan Güneş, Aydın Yavuz, Birol Baki ve Uğur Özüdoğru hakkında ise üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Ayrıca şüphelilerin “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “kamu malına zarar vermek”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak”, “kasten adam yaralamak” ve “nitelikli yağma” suçlarından da cezalandırılmaları talep edildi. Darbe girişiminin bastırılmasında sonra TÜRKSAT baskınına ilişkin soruşturmayı yürüten Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, cuntacıların kimliklerini tespit etmek için kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Şüphelilerin görevli olduğu ÖKK’dan da destek alan savcılık, Piyade Yarbay Eray Uçkun’un başında bulunduğu timde, Tayfun Karaöz, Ergün Özyurt, Osman Kemal Küçük, Ersan Kuluçlu, Ercan Şen, Harun Olgun, Osman Kılıç, İbrahim Altınok, İbrahim Yılmazbaş, Uğur Kapan ve Abdullah Ateş Temur’un yer aldığını tespit etti. TÜRKSAT saldırısına katılan bazı darbeci askerlerin firari oldukları, yakalanmaları için gerekli çalışmaların devam ettiği belirtildi.