Gündem ‘Turuncunun sesi’ yerelden yükselecek

‘Turuncunun sesi’ yerelden yükselecek

28.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı olan ve aynı zamanda kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak için çalışan Gelecek Turizmde, 15’inci yılında rotasını Muğla’ya çevirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes’in ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde Programı’nın yeni dönem çalışmalarının detayları Akyaka Orman Kampı’nda basın mensuplarıyla paylaşıldı.

‘Turuncunun sesi’ yerelden yükselecek

AHENK BAYAZIT Muğla - Toplantıda yangın durumlarında kullanılmak üzere bölgenin çeşitli yerlerine su tankerleri yerleştirilerek, yöre halkı ve yerel işletmecilere yangın eğitimleri verildiği aktarıldı. Önümüzdeki iki yıl içinde Akyaka, Köyceğiz ve Taşlıca’da üç yeni alternatif turizm rotası oluşturulması, 500 kişiye sürdürülebilir turizm eğitimi verilmesi hedefleniyor. Program kapsamında, kadın girişimcilere hibe, mentorluk ve iletişim desteği sağlanacak. Oluşturulan toplumsal cinsiyet eşitliği eylem planıyla, programın yereldeki tüm paydaşları, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifine uygun proje ve faaliyetler yürütmeye teşvik edilecek.

Haberin Devamı

‘Kadın girişimciye destek’

UNDP Türkiye Sürdürülebilir Kapsayıcı Büyüme Porföyü Yöneticisi Pelin Rodoplu, “Sürdürülebilir turizm aracılığıyla kadın girişimcilerin desteklenerek sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi ile cinsiyete dayalı ekonomik şiddetin önlenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16 gün boyunca herkesi kampanyanın rengi olan ‘turuncuya’ ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeye çağırıyoruz” dedi. Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi de şunları dedi: “Toplumsal cinsiyet eşitliği eylem planıyla Gelecek Turizmde kapsamında desteklediğimiz tüm destinasyonlardaki yerel paydaşlarımızı buna uygun fikirler ve faaliyetler geliştirmeye teşvik ediyoruz. Plana göre, yöredeki turizm modelleri ve odak alınacak kültürel, coğrafi ve ekonomik değerler belirlenirken, yöre halkından kadın ve erkeklerin eşit katılımıyla öneriler alınacak. Tüm bu görüş ve toplantı süreçlerinde, kadınların katılımını teşvik edecek mekan, tarih seçimi yapılacak; kadınların sürece katılımının önündeki engelleri aşmak için çocuk bakımı gibi konularda çözümler sunulacak.”