Gündem TÜRVAK yeni eğitim yılını yeni binasında açtı

TÜRVAK yeni eğitim yılını yeni binasında açtı

13.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinema ve televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran yapımcı Türker İnanoğlu’nun TÜRVAK Sinema TV Eğitim Merkezi, 2011-2012 öğretim yılına dün törenle başladı. İnanoğlu, sinema televizyon alanında eğitim vermek ve sektörde yetişmiş personel açığını kapatmak için 1999 yılında Kavacık’ta açtığı okulunu 12. yılında Beyoğlu’ndaki yeni binasına taşımıştı

TÜRVAK yeni eğitim yılını yeni binasında açtı

Okulda bu dönem İnanoğlu’nun bedelsiz öğrenim ve konaklama imkânı sunduğu Van depreminde mağdur olan 21 gençle beraber toplam 60 öğrenci eğitim alacak. Öğrenciler 3 sömestr sürecek eğitimlerinde okulda teorik bilgiler, televizyon stüdyoları, dizi setleri ve yayın merkezlerinde de uygulamalı eğitim yapacaklar.
Dün sabah Halit Kıvanç’ın sunumuyla yapılan açılış törenine Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Zafer Ergin, Cüneyt Özdemir, Özgür Ozan, Levent Ülgen, Ali Kırca ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gibi ünlü simalar katıldı. Sinema ve televizyon eğitiminin merkezi olan TÜRVAK bu yıldan itibaren “İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı-IP TV-WEB-TV” alanlarında da eğitim verecek.

‘Bize ilaç gibi gelecek’
Kızı da TÜRKVAK’ta öğrenim görecek olan Van’daki depremde hasar gören Şehit Nurettin Türkmen İlköğretim Okulu’nun Müdürü Fikret Zorer, “Burada öğrencilerimiz eğitimlerine Türker Bey’in sayesinde devam edecekler. Kızım da burada. Van halkı adına Türker İnanoğlu’na şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Depremzede öğrencilerden Nur Dönmez ise duygularını şöyle dile getirdi: “Tüm hayallerimizi depremde bıraktık. Burada depremden sonra bize bir ışık doğdu. Türker Bey’in sunduğu imkân ve fırsatlar bize ilaç gibi gelecektir.”
Türker İnanoğlu da, “Biz okulumuzda alaylı ile mektepli kavramlarını bir potada kaynaştırarak eğitim sistemi uyguluyoruz. Eğitim sürecinde ve mezun olduktan sonra en ufak probleminizde beni arayabilirsiniz. Sene sonunda mezuniyet töreninizde sizlere meslektaşlarım diye hitap edeceğim günü de sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.