Gündem Tuzla’yı korkutan kimyasal sızıntı

Tuzla’yı korkutan kimyasal sızıntı

06.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuzla Organize Deri Sanayi Sitesi’ndeki bir fabrikada nitrik asit dolu tankta yaşanan sızıntı, büyük panik ve endişe yarattı.

Tuzla’yı korkutan kimyasal sızıntı

Sızıntı 5 saat süren çalışmanın ardından durdurulurken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sızıntının tanka nitrik asitin testleri tam yapılmadan koyulmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Nitrik asit üretimi yapan bir fabrikada dün sabah saatlerinde yaşanan kimyasal madde sızıntısı korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 6.5 metre boyundaki tankın delinmesiyle bir anda gökyüzünü sarı ve kahverengi dumanlar kapladı. Bölgedeki işyerleri boşaltılarak çalışanlar tahliye edildi.

Kanserojen etkisi var

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Koruyucu tulumlar giyerek sızıntıya müdahale eden itfaiye ekipleri, yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından sızıntıyı durdurdu. “Tahriş edici” olarak bilinen nitrik asidin yol açabileceği zararlara ilişkin Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. Bahattin Yalçın: “Zararlı ve kanserojen etkisi var. Solunum yollarına zarar veriyor, nefes darlığı, çeşitli akciğer hastalıklarına neden oluyor” dedi.

Haberin Devamı

İş kazalarında üç ölüm daha

Kuşadası’nda temizlik için girdiği rögarda metan gazından zehirlenen 2 işçi hayatını kaybetti. Rögarda çalışan işçilerden İsmail Tavas (39) dışarıya çıkmayınca arkadaşı Hasan Fıstıkçı (50) ve adı henüz öğrenilemeyen bir işçi daha girdi. Olay yerine çağrılan itfaiye ve AKUT ekipleri, Tavas ve Fıstıkçı’nın cansız bedenine ulaştı. Hastaneye kaldırılan diğer işçinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Mardin’in Midyat ilçesinde de elektrik işleri yapan 65 yaşındaki Mehmet Nas, arızayı gidermek için çıktığı elektrik direğinde akıma kapılarak yaşamını yitirdi.