Gündem Twitter kapatıldı!

Twitter kapatıldı!

20.03.2014 - 23:37 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' açıklamasının ardından Twitter'a ilk engel Uydunet'ten geldi. Öte yandan Teknoloji İletişim Başkanlığı (TİB) de bir açıklama yaptı ve "Twitter'a erişim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı doğrultusunda kapatılmıştır." açıklamasını yaptı. Twitter Türkiye'deki son gelişmelerden sonra bir açıklama yaptı; Twitter yaptığı açıklamada "Türkiye'de erişimin engellendiğine dair haberleri inceliyoruz." denildi.

Twitter kapatıldı

İhsan Günay ÇAĞRICI / milliyet.com.tr - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gökdere'de yaptığı mitingte söylediği 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' sözünden sonra ilginç gelişmeler yaşandı. Akşam saatlerinde Başbakanlık Basın Müşavirliği açıklama yaparak Twitter yetkililerinin duyarsız kaldığını açıkladı. 'Bazı linklerin Twitter'dan çıkarılması' konusunda Twitter yetkililerinin karşılık vermediğini açıklayan Başbakanlık Basın Müşavirliği Twitter'ın karşılık vermemeye devam etmesi durumunda Twitter'e erişimin engellenebileceğini bildirmişti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın ve Başbakanlık Basın Müşavirliği'nin bu açıklamalarından sonra Twitter'a ilk engel Kablonet ve Uydunet tarafından geldi. Gece saat 23.00 sıralarında başlayan Twitter engeli nedeniyle birçok kullanıcı Twitter'a giremiyor. Kullanıcılar DNS adreslerini değiştirip Twitter'a girebildiklerini açıklarken Uydunet yetkilileri de ilginç bir açıklama yaptı.

"SORUN BİZDE DEĞİL TWITTER'DA"

Konuyla ilgili olarak Uydunet yetkilisine ulaştığımızda Twitter'a ulaşmada yaşanan sorunun Uydunet'ten değil Twitter'dan olduğunu iddia ettiler. Kullanıcıların Twitter'a girememe nedenlerini 'genel bir sorun' olarak ifade eden Uydunet yetkilileri, bu sorunun ortadan ne zaman kalkacağı konusunda yeterli bir bilgiye sahip olmadıklarını söylediler.

Haberin Devamı

Kablonet ve Uydunet'ten Twitter'a girmeye çalışan internet kullanıcıları ise "Bu sitenin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20/03/214 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" yazısıyla karşılaşıyorlar.

Kablonet ve Uydunet'in haricinde Turkcell de Twitter'a engel uygularken, TTNET ve Superonline kullanıcıları şuan için bir sorun yaşamıyor.

Twitter kullanıcıları Twitter sansürünü dünyaya duyurmak için #TwitterisblockedinTurkey ve #OccupyTwitter hashtag'lerini açtılar.

TİB'DEN İLK AÇIKLAMA

TİB'den konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama:

" Twitter'a erişim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı doğrultusunda kapatılmıştır."

Twitter'dan ilk açıklama geldi
Twitter Türkiye'deki son gelişmelerden sonra bir açıklama yaptı;
Twitter yaptığı açıklamada "Türkiye'de erişimin engellendiğine dair haberleri inceliyoruz." denildi.

TWITTER YASAĞI BÜYÜK SES GETİRDİ

Twitter'a uygulanan sansürün ardından Twitter'a girebilen birçok kullanı düşüncelerini paylaştılar.

İşte onlardan bazıları:

M. Serdar Kuzuloğlu: Olası Twitter engellemelerine karşı Chrome tarayıcınıza Zenmate kurarak erişim sağlayabilirsiniz.

Mehmet Baransu: Twitere kagıthaneden girdiginizde sayfada mahkeme karariyla kapatıldıgı yazıyor. Sabaha kadar bölge bölge tum Türkiyede twiter kapatılacak

Haberin Devamı

Yekta Kopan: 2014 yılında bir gece, kademe kademe özgürlüğün ve iletişimin karartıldığını yaşadığımız bir gece. Tarihe not düşülsün. Unutulmasın.

İdris Bal: Twittera erişim engellenmiş. Kuzey Kore'ye hoşgeldiniz

Cem Davran: Twitter falan kapatılamaz, yemeyin bu numaraları. Yakında, ben şunu kastettim açıklaması gelir.

Mahir Zeylanov: Twitter yasaklanırsa, bir gün hepiniz "keşke biz de sınır dışı edilseydik" diyeceksiniz.

Esin Övet: Yani simdi bugün son günümüz mü???

Cenk Sidar: Twitter'ı yasaklayınca kendisine karşı muhalefetin güçleneceğini anlasaydı zaten bugün içinde bulunduğu duruma düşmezdi!

Aslı Aydıntaşbaş: Nasıl bir danışman kadrosu varsa artık, diyemiyorlar ki ”Bu işi daha önce Mübarek denedi. 2009'da İran, 2011'de İran denedi. Aman ha!”

Demet Evgar: Tadilat nedeniyle kapatıyoz mu, nooldu??

Doğa Rutkay: Arkadaşlar ekran kararıyoooor yazılar siliniyorr harfler eksik saya yenilenmiyor mentionlar uçtuuuu (son sözler) !!:))

Haberin Devamı

Oktay Kaynarca: Tweeter i kapat, facebook u yok et, interneti engelle de aklımızı vicdanımızı yüreğimizi nereye gömeceksin?

Ergun Babahan: Bu tablonun sorumlusu ne yazık ki Abdullah Gül'dür

Şafak Ongan: Ulan acaba kapamaya benden mi başladılar? 3G le çalışmadı wifi ya geçince çalıştı Twitter

Sedat Kapanoğlu: uydunet'teki twitter engeli şimdilik dns tabanlı görünüyor.

Hakan Demir: Twitter'a erişim an itibariyle engellendi. DNS değiştirmeden girilemiyor.

Itır Esen: Hep karanlık.. Hep karanlık, YETER artık YETER... Bir avuç kar beyazı, bir adım, YOL bize...

Alper Turgut: Kapanır filan, hakkınızı helal edin, bir kusurumuz olduysa affola, hep mağdur olanlara ise Allah akıl, fikir versin,haydi şimdi sarılalım :)

Twitter kapatıldı

Twitter kapatıldı