Gündem TYT saat kaçta? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

TYT saat kaçta? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

14.06.2019 - 18:41 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın uygulanacak. ÖSYM tarafından uygulanacak olan YKS sınavları için heyecan dorukta. Yarın uygulanacak olan TYT sonrasında Pazar günü, Alan Yeterlilik Testi(AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleşecek. YKS sınavlaırına katılımda sınav giriş belgesi gerekiyor. Peki YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

TYT saat kaçta YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır

Milyonlarca öğrenci üniversite hayali kuruyor. Bu hafta sonu yapılacak olan YKS sınavları için heyecan dorukta. Üç ayrı oturumda tamamlanacak olan YKS'nin ilk oturumu TYT, ikinci oturumu AYT, üçüncü oturumu ise YDT olarak gerçekleşecek. Heyecan dolu olan üniversite adayları TYT'nin saat kaçta uygulanacağını merakla araştırıyor. Bir diğer merak konusu olan AYT ve YDT sınavları ne zaman? İşte YKS hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

TYT SAAT KAÇTA?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecek.

AYT HANGİ GÜN? SAAT KAÇTA?

16 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi (AYT) uygulanacak.

YDT NE ZAMAN?

Yabancı Dil Testi (YDT) ise 16 Haziran Pazar günü saat 15.45'te gerçekleşecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınavlara girecek adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sınav giriş belgesini görüntüleyip çıktısını alabilecekler.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye bünyesindeki tüm toplu taşıma araçları, hafta sonu YKS'ye girecek öğrencileri ve sınav görevlilerini ücretsiz taşıyacak.

Haberin Devamı

Karar gereği, YKS'ye katılan öğrenciler; sınav belgelerini, öğretmenler de görev kağıtlarını ibraz ederek, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

İETT de 15-16 Haziran'da öğrenci ve öğretmenlere kolaylık sağlanması amacıyla mevcut seferlere ilave olarak 180 hatta sefer sayısını bin 824'e çıkardı. Cumartesi günü için 805, pazar günü için bin 019 ek sefer planlandı.