Gündem Üç büyük ödül sahiplerini buldu

Üç büyük ödül sahiplerini buldu

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi kuruluşunun 65. yılını önceki gece düzenlenen törenle kutladı. Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü ve Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü’nün de sahiplerini bulduğu gecede kıdem ödülleri de çalışanlara takdim edildi.

Üç büyük ödül sahiplerini buldu


Milliyet Gazetesi’nin 65. kuruluş yıldönümü töreni Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Bila’nın konuşmasının ardından ilk olarak Haldun Taner anısına bu yıl 28. kez düzenlenen Öykü Ödülü sahibini buldu. “Uzun Irmak Boyunca” isimli kitabıyla ödüle layık bulunan Hande Gündüz’e plaketini Fikret Bila takdim etti.
Ardından bu yıl 26’ncısı verilen Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verildi.
İpekçi ödülü Göktaş’a
Ödülü haber dalında, “Uludere’nin Bilinmeyenleri” başlıklı haberiyle kazanan Milliyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’a ödülünü Milliyet gazetesi yazarı Doğan Heper sundu. Göktaş ödülünü, kızı Leyla’ya adadı. Fotoğraf dalında Abdi İpekçi Ödülü’ne layık bulunan 9 Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al da yine ödülünü Doğan Heper’den aldı. Al, ödül konuşmasını Nazım Hikmet’in bir şiiriyle yaptı. Gecede ödül almak üzere sahneye çıkan son isim ise Örsan Öymen Yılın İncelemesi Ödülü’nü Türkiye’de Maden İşçisinin İş Sağlığı ve Güvenliği incelemesiyle kazanan Prof. Dr. Oğuz Karadeniz oldu. Karadeniz’e ödülü, Örsan Öymen’in ağabeyi Altan Öymen takdim etti. Çalışmasının madenlerde gerçekleşen ölümleri engellemesini dileyen Karadeniz, ödülü kızına adadı.
Kıdem ödülleri dağıtıldı
Gecede daha sonra meslek kıdem ödülleri sahiplerine verildi. 40. yıl, 25, yıl, 20. yıl ve 10. yıl plaketleri takdim edildi. Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Mustafa Akköse’ye 40. yıl, Ramazan Yılmaz, Serpil Çevikcan, Atilla Gökçe’ye 25. yıl, Önder Yılmaz, İrfan Güner, Cengiz Malgır, Ayla Dündar, Yılmaz Kocabaş, Fatih Uygunoğlu, Dursun Ali Günak’a 20. yıl, Banu Yaprak, İrem Toğuşlu, Eren Aka, Hüseyin Özdemir, Pınar Ersoy, Mustafa Kazım Aydın, Ozan Güzelce, Hüseyin Eroğul, Barış Öztürk, Hasan Oktay Pirim, Fatih Çetin, Serkan Şengül, Gürkan Akgüneş, Yaşar Keleşoğlu ve Dilek Şensoy’a da 10. yıl plaketlerini ve ödüllerini verdi.