Gündem Üç şehide ortak tören yanyana gömüldüler

Üç şehide ortak tören yanyana gömüldüler

22.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl ve Hakkâri’deki PKK saldırılarında şehit olan erler Oğuz Şahin Kayabaş ve Yusuf Vural ile Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, İzmir’de ortak askeri törenle aynı caminin avlusundan son yolculuklarına uğurlandı

Üç şehide ortak tören yanyana gömüldüler

Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız ve sivil giyimli askerin bulunduğu konvoya, geçen salı günü düzenlenen roketatarlı saldırıda Sıhhiye Er Yusuf Vural (21) ile Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş (21) şehit olmuştu. Yine Hakkari’nin Çukurca ilçesi’ndeki mayınlı saldırıda İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi (24) de, şehit olurken cenazesi 5 gün süren arama çalışmaları sonucu Zap Suyu’nda bulunmuştu.

10 bin kişi katıldı
İzmir’de ilk kez üç şehit için aynı anda tören düzenlendi. Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi’ndeki ortak törene, üç şehidin acılı aileleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Feryatlar birbirine karıştı
Evlatlarına son görevlerini yerine getiren şehit ailelerinin feryatları ve yaşadıkları acı, cami avlusunda birbirine karıştı. Şehit aileleri Türk bayraklarına sarılı cenazelerine kapanarak uzun süre ağladı. Şehit Çiftçi’nin annesi Döndü Çiftçi, “Sürmelim. Canım aşkım oğlum. Güle güle kuzum, yolun açık olsun. Güle güle git komutanım. Gül kokuyorsun. Hakkım sana helal olsun komutanım. Ağlamayacağım. Peygamberlerin yanına gidiyor oğlum. Selam söyle peygamberlere. Şehidime hakkım helal olsun. Kızımı da alın askere” dedi. Baba Satılmış Çiftçi ise, “10 tane çocuğum olsa yine vatan için gönderirim” diye konuştu.

Gaziydi şehit oldu
Şehit Vural’ın babası İsmet ve kardeşi Sevgi Vural da tabuta kapanıp ağladı. Vural ailesine taziyede bulunan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, anneanne Sevgi Çelik’in elini öptü. Daha önce bir çatışmada gözünden yaralanan Kayabaş tezkere almasına 5 ay kala şehit oldu. Cenaze namazından sonra üç şehit Kadifekale Hava Şehitliği’nde yan yana toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kaymakama tepki
Hakkâri’deki mayınlı saldırıda şehit olan Komando Piyade Er Erhan Bulut’un cenazesi İstanbul Bahçelievler’deki evine getirildi. Bahçelievler Kaymakamı Şevkit Cinbir taziye için şehidinin evinin önünde kurulan çadıra geldi. Acılı şehit Babası Cevdet Bulut’a başsağlığı dileyen Cinbir, bazı şehit yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Bulut’un ağabeyi Emrah Bulut, Türk bayrağına sarılı tabutun içindeki kardeşine, “Seni kim koydu oraya?” diye bağırdı. Baba Cevdet Bulut da, “Tezkeren mi geldi, beni duyuyor musun Erhan” diye gözyaşı döktü. Şehit Bulut, Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.
İSTANBUL DHA

Ağabeye asker selamı
Bingöl’deki saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Aytekin için Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesindeki Seyfettin Efendi Camii’nde düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Aytekin’in cenazesi top arabasında götürülürken kız kardeşi Ayşe Aytekin gözyaşları içerisinde asker selamı verdi. Şehit Aytekin Kargın belde mezarlığında toprağa verildi.
ERZİNCAN DHA

Haberin Devamı

‘Her zaman şehit vermeye hazırız’
Nişanlanmak için Van’a gelirken, Bingöl’de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Er Kayhan Kahraman için Gürpınar ilçesine bağlı Tutmaç köyündeki törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehidin annesi ve kardeşleri tabutuna sarılıp Kürtçe ağıtlar yakarken, 19 yaşındaki kuzeni İskender Kahraman ise asker elbisesi giyerek törene katıldı. Ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi Kadriye Kahraman’ı teselli etmeye çalışan kadın astsubayın da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehidin amcasının oğlu Selahattin Kahraman’ın üzerinde ‘Her zaman şehit vermeye hazırız Kahraman ailesi’ yazılı bir fotoğraf taşıdı.
VAN DHA

‘Hani söz vermiştin?’
Hakkari şehitlerinden Uzman Çavuş Hikmet Güler’in cenazesi dün sabah memleketi Manisa’da yakınlarına teslim edildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda cenaze aracına taşınırken, iki yıllık eşi Dilek Güler, “Hani söz vermiştin dönecektin?” diye gözyaşı döktü. Şehit Güler’in cenazesi daha sonra Demirci ilçesine bağlı Borlu beldesindeki Sadıkoğlu Camii’ne getirildi. Şehidin eşi Dilek Güler, Türk bayrağı sarılı tabuta kapanıp, “Bizi bırakıp nereye gittin? Keşke biz parçalansaydık da ailemizin direği sen sağ kalsaydın. Bizi neden yalnız bıraktın? Seni vuran eller kırılsın” diye feryat ederken baygınlık geçirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi Yumuklar köyünde toprağa verildi.
MANİSA DHA

Haberin Devamı

‘Kahraman görün’
Muş’un Karakütük köyü yakınlarında PKK’lıların düzenlendeği saldırıda şehit olan Hasköy İlçe Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar (37) için dün memleketi Osmaniye’nin Tehçi köyünde tören düzenlendi. Törene Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehidin babası Ali Çapar, tabutun önüne gelerek oğlunun buradaki fotoğrafını havaya kaldırdı. Ardından da anne İsabet Cennet Çapar da, fotoğrafı havaya kaldırıp, “Kahraman görün, oğlum sana doyamadım” diyerek ağladı. Şehidin kızı 11 yaşındaki Yağmur ile oğlu 13 yaşındaki Ali Deniz Çapar da babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Zübeyde Çapar ise, kızı Yağmur’a sarılarak ağıt yaktı. Kılınan namazın ardından şehit Çapar köy mezarlığında toprağa verildi.
OSMANİYE DHA

Haberin Devamı

‘Ağlamak yok!
Bingöl şehitlerinden Piyade Er İdris Karakaşoğlu’nun cenazesi askeri uçakla Trabzon’a getirildikten sonra ambulansla memleketi Bayburt’a gönderildi. Ağabey Habip Karakaşoğlu, kardeşinin tabutunun uçaktan indirilişi sırasında gözyaşlarına boğuldu. Yanında bulunan dayısı Eyüp Köse ise, “Ağlama. Niye ağlıyorsun? Ağlayarak kahpeleri güldürüyorsun. Ağlamak yok. Dağdakiler gülmesin” diye uyarıda bulundu. Karakaşoğlu, Bayburt’un Akşar beldesindeki törenin ardından toprağa verildi.
TRABZON DHA