Gündem Üçüncü telefonun sırrı

Üçüncü telefonun sırrı

28.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan’ın işlerin karıştığı döneme ilişkin delil olması için bir telefonunu şifresiyle birlikte adli makamlara verdiği ortaya çıktı.

Üçüncü telefonun sırrı

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- İddianamede Erzan’a ait biri şahsi, ikisi iş yerine ait üç telefon ve hat bulunduğu belirtiliyor. Bunlardan arka kısmında muhtelif kırıkları olan Iphone 11 model cep telefonuna ilişkin ön incelemede “dosya kapsamında yer alan eylemlere ilişkin çok sayıda yazışmaların bulunduğunun, özellikle WhatsApp görüşmelerinin çoğunun silindiğinin, konuşmalarda Erzan’ın genellikle şahıslardan süre istediğinin, şahısları oyaladığının” tespit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Erzan da savcılık ifadesinde bu telefona ilişkin şunları söyledi:

“Gözaltına alınmamdan hemen önce Denizbank İnsan Kaynakları Müdürü Tanju Kaya bana bir telefon ve hat tahsis etmişti. Bu hattı verdikten sonra gerekli numaraları kaydettiler ve bu hat ve telefon üzerinden iletişim kurmamı söylediler. İkametimde iki telefon ve iki hat ele geçirilmiştir. Bunlardan biri bankanın bana tahsis ettiği telefon ve hattır. Ancak banka bana bu telefonu verdiği sırada önceki telefonumu kırıp atmamı, içindeki tüm yazışmaları da silmemi söylediler. Ben o zaman korkup telefonun ekranını kırmıştım, öncesinde de silebildiğim kadar WhatsApp mesajlaşmalarımı silmiştim. Yine de bu telefonu ne olur ne olmaz diye saklamıştım. Bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından nasıl tehdit edildiğim görülecektir.”